ČETIRI GODINE ZA UBISTVO UNUKA IZ NEHATA: Epilog porodične tragedije u Plavu

M. S.

12. 04. 2022. u 22:04

OMER Husenović (76) iz Plava, na ponovljenom suđenju u Višem sudu u Bijelom Polju zbog ranjavanja sugrađanina Muhameda Cirikovića (29) i teškog dela protiv opšte sigurnosti, u odnosu na svog unuka Rusmina (29) i njegovog ubistva iz nehata, u sticaju sa krivičnim delom-izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja osuđen je jedinstvenom kaznom od četiri godine zatvora.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА УБИСТВО УНУКА ИЗ НЕХАТА: Епилог породичне трагедије у Плаву

Foto Arhiva

Prvostepenom presudom Višeg suda koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore, Huseinović je bio osuđen na četiri i po godine zatvora.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Huseinović je pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića, ranio ga i istim hicem iz pištolja ubio svog unuka Rusmina Huseinovića, u Ulici Dizderača, 15 minuta pre ponoći 12. februara 2020 godine.

Do nečuvene porodične tragedije došlo je nakon kafanske svađe oko pevačice, koja je prerasla u tuču u lokalu ''Mehov han'', koja se a potom nastaviilana ulici, gde je Omer pokušavao da razdvoji unuka i sugrađanina Muhameda Cirikovića (28) u koga je pucao. Metak koji je ispalio iz pištolja CZ kalibra 7,65 milimetara, metak prošao je kroz rame Cirikovića i završio u Rusmirovom srcu…

Foto Privatna arhiva

Rusmin Huseinović

-Žaliću do kraja života za unukom. Nije mi potrebna veća kazna od toga. Nisam želeo da bilo koga ubijem, već samo da odbranim unuka, koga je taj mladić oborio na zemlju. Učinilo mi se da je imao nož u šaci... Uplašio sam se za život unuka, kazao je Husenović, koji je tokom postupka izrazio iskreno kajanje zbog toga što je stradao njegov omiljeni unuk, rekavši da nije imao nameru nikog da povredi, a da je pištolj opalio verovatno tokom guranja, kada je pokušao da brani unuka kojeg je napao Ciriković.

Za krivično delo ubistvo u pokušaju, prema Cirikoviću sud je utvrdio kaznu od tri godine, za nehatno lišenje života izvršenog na štetu Rusmina osam meseci, a za nedozvoljeno držanje oružja šest meseci, pa je izrečena jedinstvena kazna u trajanju od četiri godine zatvora.

BONUS VIDEO - VELIKA MEĐUNARODNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni Srbi, poternica izdata i u Bugarskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!