DO PASOŠA RUSI MORAJU DA PROĐU KROZ DODATNE KONTROLE: MUP Crne Gore stopirao izdavanje dokumenata iz programa ekonomskog državljanstva

V. K.

17. 03. 2022. u 08:42

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova blokiralo je izdavanje pasoša iz programa Vlade Crne Gore zahtevajući dodatne kontrole onih koji su podneli zahtev za ekonomsko državljanstvo i tokove novca.

ДО ПАСОША РУСИ МОРАЈУ ДА ПРОЂУ КРОЗ ДОДАТНЕ КОНТРОЛЕ: МУП Црне Горе стопирао издавање докумената из програма економског држављанства

Arhiva

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je tom odlukom obuhvaćen veći broj ljudi ruskog porekla, ali da on ne može overiti ukaz o dodeli državljanstva bez odobrenja MUP-a i dve nezavisne agencije.

- Jasna namera određenih krugova da, u koordinaciji sa kontrolisanim medijima i političkim centrima, predsednika Vlade predstave opasnim faktorom, koji navodno zastupa i sprovodi ruske interese u državi koja je članica NATO - poručili su iz Krivokapićevog kabineta.

Prema podacima Agencije za investicije, od početka programa ekonomskog državljanstva 2019. godine, MUP je izdao 126 rešenja o prijemu u crnogorsko državljanstvo putem ulaganja, dok su do sada evidentirana ukupno 704 kandidata, ali kako su među njima i članovi njihovih porodica, ukupan broj osoba je 2.297. U međuvremenu je Vlada od 1. januara do 15. februara dodelila još 43 "počasna državljanstva", najveći broj, odnosno dve trećine dodeljeno je osobama poreklom iz Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)