OTAC I ĆERKA ŠEST SATI TVRDILI DA NISU KRIVI: U Podgorici počelo suđenje Budimiru i Marini Krstović za šverc kokaina

S. ĐOKIĆ

28. 02. 2022. u 20:26

U PODGORIČKOM Višem sudu u ponedeljak je počelo suđenje Budimiru i Marini Krstović, koji se optužnicom terete za šverc tonu i 206 kilograma kokaina. Tokom šestočasovnog suđenja oni su više puta ponovili da nemaju nikakve veze sa transportom skupocenog praha, koji je pronađen među tovarom banana u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići.

ОТАЦ И ЋЕРКА ШЕСТ САТИ ТВРДИЛИ ДА НИСУ КРИВИ: У Подгорици почело суђење Будимиру и Марини Крстовић за шверц кокаина

Budimir Krstović, Foto privatna arhiva

Oni su pred sudskim većem, kojem predsedava sudija Vesna Kovačević, ponovili odbranu koja se poklapa sa onim što su izjavili i tokom kontrole optužnice. I tada i u ponedeljak su više puta saopštili sudu da nisu krivi i da nisu počinili nijedno delo koje bi moglo da ih dovede u vezu sa navodima optužnice.

Tokom kontrole optužnice, Budimir Krstović je kazao da je slučaj šverca kokaina protiv njega i ćerke Marine namešten i da je njegova druga ćerka angažovala detektive koji su bivši agenti američke agencije za borbu protiv narkotika (DEA) da istraže i utvrde istinu u njihovom slučaju.

Marina Krstović je navela i tada da je poslovanje sa dobavljačem iz Ekvadora bilo po propisima.

Odbrana je ranije zatražila obustavu postupka i predložila Višem sudu da Krstoviće uz položeno jemstvo u vidu milionski vredne nekretnine pusti da se u daljem postupku brane sa slobode. Nakon što je Viši sud odbio zahteve, odbrana je uputila žalbu Apelacionom sudu Crne Gore čije sudije će dati konačnu reč o tome da li će se Krstovići u daljem postupku braniti sa slobode ili iz spuškog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a