ABAZOVIĆA ZA PREMIJERA: Nakon konsultacija sa Đukanovićem oko mandatara manjinske Vlade, predstavnici URA kategorični

V. KADIĆ

01. 03. 2022. u 08:38

DRITANA Abazovića za premijera. Ovo je predlog njegovih partijskih saboraca iz Građanskog pokreta URA, poslanika Miloša Konatara i Božane Jelušić, koji su opremu kandidovali predsedniku države Milu Đukanoviću tokom razgovora o tome ko treba da bude mandatar nove, manjinske vlade.

АБАЗОВИЋА ЗА ПРЕМИЈЕРА: Након консултација са Ђукановићем око мандатара мањинске Владе,  представници УРА категорични

Reakcija Demokrata na najavu formiranja manjinske vlade, Foto V. K.

- Predočili smo da Crna Gora ne može da čeka i da budući mandatar treba da bude lider našeg pokreta - saopštio je nakon konsultacija sa Đukanovićem, šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Konatar, dodajući da su pregovori o formiranju evropske vlade u završnoj fazi.

Kod Đukanovića na konsultacije došli su i predstavnici Bošnjačke stranke. Lider Ervin Ibrahimović je kazao da su predsedniku države saopštili da su im najbitniji programski ciljevi i interesi građana i uvažavanje bošnjačkog naroda.

- Proces je u završnoj fazi - podsetio je Ibrahimović i rekao da je za njih prihvatljivo da mandatar nove vlade bude Abazović.

Foto: V. N.

Osim Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore, pozivu na konsultacije sa Đukanovićem nisu se odazvali ni predstavnici Socijalističke narodne partije. Međutim, to ne znači da partija Vladimira Jokovića neće na kraju biti deo Abazovićeve vlade, jer joj se nezvanično nudi sedam resora uz potpredsedničko u vladi i mesto šefa parlamenta. Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da potpredsednik Vlade Dritan Abazović unosi neizvesnost.

- Plašim se da je Abazović potpuno izgubio svaki kompas. Svojim kontinuiranim postupcima unazad nekoliko sedmica ozbiljno unosi neizvesnost i rizik za nastavak demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore - upozorio je Milatović.

Funkcioner Nove srpske demokratije Ilija Miljanić povodom najave formiranja manjinske vlade i prekrajanja izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine, kaže za "Novosti" da će biti skandal ako u tom naumu budu učestvovali "pored dukljanskih nacionalista i šovinističko isfrustrirani ekstremisti poput pojedinaca iz SDP, SD, albanskih i bošnjačkih partija, koji su do sada besprekorno slušali velikog gazdu Đukanovića".

- Dritan je promenio strategiju sa Milovim "jastrebovima". Hoće da formira manjinsku vladu uz podršku DPS, najavljujući demontažu sistema koji personifikuje upravo ta partija i njen večiti lider Đukanović. To je tragikomično. Misli li Dritan da demontira nešto što je duboko sraslo u kriminal i korupciju preko narko-puteva morem, vazduhom i kopnom ili kroz pakete banana za kompaniju "Voli", tako što će od njih tražitii podršku za vladu - postavlja pitanje Miljanić.

Foto Skupština CG

LAŽIMA PROTIV BULAJIĆA

NA udaru opozicije i njima bliskih medija danima se nalazi predsedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić (DF), a poslednji napad usledio je nakon objave u sredstvima informisanja koje kontroliše Đukanovićeva partija, da je ANB evidentirala dva njegova susreta sa "ruskim obaveštajcima spoljne obaveštajne službe Viktorom Antipinom i Aleksandrom Perišovom". U reagovanju Bulajić je izrazio zabrinutost da je ANB i dalje ostala "pod kontrolom poraženih snaga na izborima i da su i dalje potpuno operativne veze službe sa njihovim agitpropovskim punktovima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!