OGLAS ZA NOVOG SPECIJALCA: Raspisan konkurs posle odlaska Milivoja Katnića u penziju

V. K.

21. 02. 2022. u 11:48

POSLE razrešenja Milivoja Katnića, predsednica Tužilačkog saveta Maja Jovanović raspisala je oglas za izbor glavnog specijalnog tužioca. Uz Katnića u penziju je poslato još devet tužilaca.

ОГЛАС ЗА НОВОГ СПЕЦИЈАЛЦА: Расписан конкурс после одласка Миливоја Катнића у пензију

Tužilački savet, Foto TS

Da je sa ovim dešavanjima upoznata Evropska komisija potvrdila je portparolka Ana Pisonero Hernandez, dodajući da Crna Gora ipak nije u potpunosti ispoštovala sve preporuke kako bi se izbegla politizacija Tužilačkog saveta. Pozivaju da se sva pitanja istaknuta u naknadnom mišljenju Venecijanske komisije reše u potpunosti i kao pitanje prioriteta. Katnić se ne miri sa odlukom Tužilačkog saveta, pa je najavio podnošenje žalbe Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Povodom Katnićevih navoda da je u odgovoru Fonda PIO Tužilačkom savetu učinjena "nezabeležena prevara, zloupotreba službenog položaja" i "nezapamćena zloupotreba i kršenje zakona" reagovao je direktor Fonda Ranko Aligrudić.

- Predlažem vam da odmah podnesete zahtev za starosnu penziju i proverite da li je fond izmislio vaše uslove za penziju. Hajde, testirajte nas? Zamolio bih vas i vaš pravni tim iz Tužilaštva, koji je od samog početka bio vrlo stručno uključen u postupak u vezi s vašim predmetom za utvrđivanje staža kod Fonda PIO, da ne obmanjujete našu javnost izjednačavajući taj vaš zahtev za utvrđivanje efektivnog staža osiguranja i staža osiguranja sa uvećanim trajanjem sa pitanjem ispunjenja vaših uslova za starosnu penziju.

Foto Novosti

Vaš pravni tim je zasigurno ekspertski za oblast tužilačkih propisa, ali kada se o pravnoj materiji iz penzijskog i invalidskog osiguranja radi, moraju znati da su oni eksperti iz tužilačkih propisa - kaže Aligrudić u obraćanju Katniću.

DF: DA SE SUOČI SA ZAKONOM

DEMOKRATSKI front je najveća žrtva progona koji su organizovali Milo Đukanović i Milivoje Katnić, i to što je bivši GST penzionisan nama ne znači mnogo, jer je on počinio toliko krivičnih dela da će morati da se suoči sa zakonom i da bude procesuiran - saopštili su iz Fronta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)