MILA NE ŽELE NI BIVŠI SAVEZNICI: Odbornici Đukanovićevog DPS na Cetinju, posle 16 godina vlasti, oterani u opoziciju

M. SEKULOVIĆ

17. 02. 2022. u 07:26

JOŠ jedan šok za Mila Đukanovića i njegov DPS! Ovoga puta na Cetinju gde su odbornici Stare garde Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) i Socijaldemokratske partije (SDP) uz pomoć odbornika Demokrata i URA, posle 16 godina apsolutne vlasti, oterali u opozicione klupe DPS, izborom Milene Jovović, kandidatkinje Stare garde, na funkciju predsednice Skupštine Prestonice.

МИЛА НЕ ЖЕЛЕ НИ БИВШИ САВЕЗНИЦИ: Одборници Ђукановићевог ДПС на Цетињу, после 16 година власти, отерани у опозицију

Odbornici izabrali Milenu Jovović

Tačku na vladavinu DPS na Cetinju, odbornici će staviti za koji dan kada na funkciju gradonačelnika bude izabran Nikola Đurašković iz SDP.

Dogovorom SDP i Stare garde, koji su bez ikakvog uslovljavanja podržali Demokrate i URA u Crnoj Gori razočarani su svi fanovi Đukanovića i DPS, posebno oni iz Liberalne partije i SDP, čiji politički opstanak direktno zavisi od neuspeha nekada najjače partije u državi.

Žal za odlaskom DPS sa vlasti nije krila poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković koja je rekla da "dešavanja u Skupštini Prestonice Cetinje nisu belvederske vrednosti i ciljevi". Njen partijski lider Raško Konjević juče je preporučio da bi "bilo dobro da DPS podrži koalicionu vlast SDP i Stare garde LSCG na Cetinju.

- Nakon 20 godina DPS je poražen, a pobeda Cetinja će označiti novi početak za razvoj našeg grada - jasan je odbornik i lider lokalne URA Slavko Šole Janković, svedok dva poraza DPS na Cetinju, jednog 2002 i ovog nakon 20 godina.

Prema rečima portparola SDP Mirka Stanića, rođenog Cetinjanina, dve izvorne suverenističke partije SDP i Garda će preuzeti upravljanje Prestonicom Cetinje u narednom periodu.

- Bilo je puno mišljenja što i kako treba. I puno razgovora. Na kraju, mi Cetinjani treba da odlučimo kako i što je najbolje za naš grad, uz dužno poštovanje za sve naše prijatelje iz drugih sredina ili država. Nije patriotizam da nam Prestonica izgubi 7.000 stanovnika i da je dužna 35 miliona evra danas. Da nam u škole kreće 100 dece, a ne 350 kao pre 20 godina. Vakat je da krenemo u borbu za napredno, evropsko i građansko Cetinje, u konceptu profesionalne, depolitizovane i efikasne gradske uprave - smatra Stanić.

NALOGODAVCI IZ BEOGRADA

ODMAH nakon izbora Jovovićeve, iz DPS su ponovo poručili da će "znati da Crnu Goru odbrane od novih koalicionih partnera SDP i beogradskih nalogodavaca".

- Jasno je celom Cetinju i čitavoj Crnoj Gori ko će, vođen neograničenom političkom ambicijom, sa Belvedera biti dostavljen u naručje Joanikiju Mićoviću, oglasio se funkcioner DPS odbora sa Cetinja Oskar Huter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna