UHVAĆENO ODBEGLO MLADUNČE LAVA U CRNOJ GORI: Životinja transportovana u Budvu

B. Dabić

10. 02. 2022. u 13:33

NAČELNIK CB Budva Zoran Bubanja potvrdio je za "Novosti" da je mladunče lava, koje je pobeglo nedaleko od Budve, uhvaćeno u 13.15 i nalazi se u Službi zaštite i spasavanja Budva, gde će ga pregledati veterinar

УХВАЋЕНО ОДБЕГЛО МЛАДУНЧЕ ЛАВА У ЦРНОЈ ГОРИ: Животиња транспортована у Будву

Foto: B. Dabić

- Cilj akcije je bio da se životinja u svesnom stanju transportuje do privremenog smeštaja u Podgorici, pre nego što se nađe trajno rešenje u nekom od prihvatilišta za lavove - naveli su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Oko šezdeset osoba bilo je uključeno u akciju potrage za lavom u Budvi.

Prema procenama, lavić je težak između 40 i 60 kilograma. Pretraživani su Maine, Pobori i Markovići, a u akciju su uključeni pripadnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica, policija, vatrogasci i lovci iz Budve, kao i oko 15 volontera.

Potragu za lavom organizovala je Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore iz koje su ranije kazali da "građani neće hvatati lava i da to nije šala, već da su oni tu da pomognu policiji i lovcima da ga lociraju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!