DOBRE VESTI ZA INSTITUT "DR SIMO MILOŠEVIĆ": Za post-kovid program milion evra iz Ministarstva zdravlja

V.V.

09. 02. 2022. u 16:52

ZA program rehabilitacije post-kovid pacijenata Institutu "Dr Simo Milošević" opredeljeno je milion evra iz Ministarstva zdravlja Crne Gore što će nakon teške prošle godine omogućiti sigurnije poslovanje.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ИНСТИТУТ ДР СИМО МИЛОШЕВИЋ: За пост-ковид програм милион евра из Министарства здравља

Foto: V.V.

U prilog tome je i uspostavljanje kontakata sa turoperatorima iz Ujedinjenih arapskih emirata, koji su posetu Igalu najavili za maj.

- Nakon dugo vremena Institut dobija značajnu podršku države.To će biti finansijska injekcija, koju ne dobijamo baš često,kaže v.d.direktora dr Savo Marić, a to  unosi dozu optimizma u stabilnije poslovanje.

Prema njegovim rečima u Institut će prvo biti upućivanji najteži pacijenti, ljudi koji suzbog kovida najduže bili u bolnicama, a onda oni sa slabijim simptomima.

-Prva rata planiranih sredstava biće uplaćena  kada počne realizacija programa i dođe prva grupa tih pacijenata,objašnjava dr Marić.

On očekuje da će na sutrašnjem sastanku Vlade biti potvrđena ovakva odluka.

– Mi ćemo da realizujemo ono sto je do nas. Odlučili smo da otvorimo i prvu fazu ne samo za taj post kovid program, nego i za pacijente koji dolaze preko Fonda zdravstva, informisao je Marić.

Nakon što je u okviru crnogorske delegacije i Institut uspešno predstavljen na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju, stiže još jedna dobra vest. Za maj je najavljena poseta turoperatora iz Ujedinjenih arapskih emirate.

-Imaćemo tada konkretan razgovor sa ljudima koji organizuju dolazak njihovih pacijenata na rehabilitaciju na više destinacija. Ne bismo radili samo sa pacijentima iz  Ujedinjenih arapskih emirata, nego i iz Bahreina, Kuvajta i Saudijske Arabije,objasnio je Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule