ODGOVORIO SAM PATRIJARHU: Krivokapić poručio - spreman sam da potpišem Temeljni ugovor

Tanjug

18. 01. 2022. u 17:54

CRNOGORSKI premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je odgovorio na pismo patrijarha srpskog Porfirija, povodom usaglašavanja Nacrta Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

ОДГОВОРИО САМ ПАТРИЈАРХУ: Кривокапић поручио - спреман сам да потпишем Темељни уговор

Foto: Tanjug

Pismo je, kazao je, dostavljeno Patrijaršiji.

Krivokapić je na konferenciji za novinare, povodom koncepta manjinske vlade, koju je juče predložio lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, rekao da u tom nacrtu nema suštinski ničeg spornog i da je reč samo o nekim detaljima.

- Mi smo spremni da što pre potpišemo taj ugovor - ponovio je Krivokapić i dodao da je za njega atmosfera u vezi sa tim ugovorom pomalo začuđujuća.

Prema njegovim rečima, do te atmosfere je verovatno došlo pod uticajem određenih, kako je kazao, naručenih analitičara i istrošenih istoričara koji nameću pomisao da "ovaj premijer ne može da potpiše taj ugovor".

- Ovih dana očekujem rešenje tog problema - rekao je Krivokapić.

Smatra da je to pitanje politizovano i da ga zabrinjava da politička staiblnost ili nestabilnost može da bude razlog za nepotpisivanje Temeljnog ugovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SAMA SAM SE PRIJAVILA POLICIJI Psovao mi mrtvu majku! Dara tukla muškarca od 2 metra - pobesnela na Amidžića: Šta ti je smešno!