UGOVOR ILI ISKLJUČENJE: Upozorenje CGES "Unipromu" koji gazduje Kombinatom aluminijuma

V. K.

22. 12. 2021. u 08:38

CRNOGORSKI elektroprenosni sistem uputio je dopis nikšićkoj kompaniji "Uniprom" koja gazduje Kombinatom aluminijuma Podgorica da će fabriku isključiti sa prenosnog sistema ako ne potpišu ugovor o snabdevanju strujom do 25.decembra.

УГОВОР ИЛИ ИСКЉУЧЕЊЕ: Упозорење ЦГЕС Унипрому који газдује Комбинатом алуминијума

Foto EUROPEANWSTERNBALKANS

Pre ovog dopisa Akcija za socijalnu pravdu pozvala je državno Tužilaštvo da mora hitno da se uključi u slučaj KAP-a i Elektroprivrede i utvrdi da li u postojećem ugovoru o kupovini struje ima elemenata krivičnog dela zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju. I upravo je SDT pokrenulo uviđaj povodom sumnji ali u zakonitost ugovora između državnog "Montekarga" AD, kompanija čiji je vlasnik nikšićki biznismen Veselin Pejović i povezane firme "Metal investments limited" iz Hongkonga.

O tome su obavestili Ministarstvo kapitalnih investicija, na osnovu čije informacije je i formiran predmet.

U prijavi se navodi da je na osnovu merenja utvrđeno da je toj državnoj kompaniji pretovarom vozova tokom prošle godine napravljena šteta od 308.000 evra. Navodi se da je lani prevezeno 735 teretnih vozova rude boksita za "Uniprom" i povezanu firmu "Metal investments limited" iz Hongkonga, a da je zbog pretovara svaki deseti voz praktično bio besplatan.

POD ISTRAGOM I PARTNER

IZRAELSKI biznismen Majkl Dejvid Grinfild, koga je potpredsednik Vlade Dritan Abazović doveo u vezu sa vlasnikom "Uniproma" Veselinom Pejovićem, po publikaciji sa sajta njegove firme iz Tel Aviva nudio je investitorima da ulažu u crnogorski projekat eksploatacije rude crvenih boksita. Abazović je rekao da sudeći prema podacima od međunarodnih partnera iz Izraela i SAD, protiv Grinfilda je pokrenuta međunarodna istraga jer se sumnja da je vodio najveću finansijsku prevaru u Izraelu, tešku preko 150 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)