MECI BRŽI OD LJUBIŠE: U oružanoj pljački u Nikšiću ubijen radnik obezbeđenja dok je pokušavao da spreči razbojnike

V. KADIĆ

21. 10. 2021. u 08:27

LjUBIŠA Mrdak, radnik obezbeđenja pošte u Nikšiću iz firme "Sekjuriti gard Montenegro", ubijen je juče oko devet sati iz automatske puške prilikom napada naoružanih maskiranih razbojnika na vozilo i radnike koji su obezbeđivali prevoz novca za poštu.

МЕЦИ БРЖИ ОД ЉУБИШЕ: У оружаној пљачки у Никшићу убијен радник обезбеђења док је покушавао да спречи разбојнике

DOKAZI Razbojnici su posle pljačke zapalili automobil, Foto V. K.

Prema nekim informacijama, iz poštanskog kombija odneto je oko 400.000 evra.

Sve se odigralo u Ulici serdara Jola Piletića. Na parkingu iza pošte, kada se kombi sa novcem parkirao, iz drugog vozila iskočila su trojica maskiranih i naoružanih razbojnika sa puškama u rukama. Bez oklevanja napali su dvojicu radnika obezbeđenja poštanskog vozila, poprskali ih biber-sprejom, a zatim počeli da ih silovito udaraju kundacima pušaka po glavi i telu. Radnici su pali na pločnik i u pomoć im je priskočio Mrdak koji je fizički pokušao da se obračuna sa jednim od naoružanih napadača, ne sluteći da će se ovaj odlučiti za suludi potez - potegnuti oroz.

UBIJEN Ljubiša Mrdak, Foto Privatna arhiva

U Ljubišu je pucao iz neposredne blizine i pogodio ga u grudi. Mrdak je obliven krvlju još davao znake života, a pljačkaši su užurbano ubacivali džakove novca u džip, nakon čega su pobegli u nepoznatom pravcu. Nekoliko ljudi priskočilo je u pomoć Mrdaku i zaštitarima, pozvali Hitnu pomoć, čijim kolima je teško ranjeni Mrdak upućen u Opštu bolnicu, gde su lekari konstatovali prostrelnu ranu grudnog koša. Potom je prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici gde mu, nažalost, nije bilo spasa - podlegao je teškim povredama.

Policija je nakon zločina blokirala sve izlaze iz grada. Nekoliko sati kasnije u mestu Grebice, nedaleko od grada, pronađeno je zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u napadu na poštu. Ovaj auto marke "nisan kaškai" ukraden je u Derventi u Šavničkoj ulici 8. septembra. Direktor "Pošta Crne Gore" Dragan Tufegdžić ocenio je da je ovo "poraz države Crne Gore".

Istraga Sa puškama u pljačku, Foto V. K.

- Mrdak je bio hrabar čovek, jer je pokušao da radi svoj posao na najbolji način. Očekujem da počinioci u najkraćem mogućem roku budu pronađeni i privedeni pravdi da bismo poslali poruku da postoji pravna i jaka država koja se može izboriti sa ovakvim kriminalom - izjavio je Tufegdžić.

Tuguje ceo grad

POREKLOM iz Bijelog Polja, Ljubiša je živeo u Nikšiću, oženjen je i ima sina i ćerku, a nedavno je postao i deda. Nekadašnji je pripadnik Sedmog bataljona i član Kluba dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava" iz Nikšića. Bio je jedan od učesnika litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori. Društvene mreže su krcate tužnim porukama koje su ostavili prijatelji:

- Ovo čak ni ti nisu mogao izdržati, delijo momačka, čestiti srpski sine, tvrda bratska uzdanice i odvažni branitelju vere pravoslavne!

Oglasio se i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević:

"Počivaj u miru, dobri moj brate"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda