U VLADI PREMIJER ILI MINISTAR MUP: Poruka Milana Kneževića, predsednika skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost

V. K.

19. 10. 2021. u 07:39

U VLADI Crne Gore ne mogu više istovremeno biti premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović - saopštio je predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost Milan Knežević, nakon sednice Veća za nacionalnu bezbednost, koji je ponovio da je stanje u bezbednosnom sektoru neodrživo.

У ВЛАДИ ПРЕМИЈЕР ИЛИ МИНИСТАР МУП: Порука Милана Кнежевића, председника скупштинског Одбора за одбрану и безбедност

ODLAGANjE Neizvesna rekonstrukcija vlade, Foto: Vlada CG, gov.me

- Ono što sam čuo od ministra unutrašnjih poslova, i premijera za ministra i direktora Uprave policije, kao i ono što sam čuo danas mi daje za pravo da ponovim stav da u Vladi ne mogu biti premijer Zdravko Krivokapić i Sekulović.

Milan Knežević, Foto DF

Smatram da je u ovom trenutku sveopšte društvene krize, neophodno brzo, racionalno i u interesu svih građana donositi prave odluke. Ukoliko su tačne tvrdnje Krivokapića od 4. i 5. septembra o puzajućem državnom udaru, onda i ministar i direktor Uprave policije moraju da podnesu odgovornost. Ne postoji mogućnost da se održava status kao i da se sva odgovornost prebaci na jednog čoveka u bezbednosnom sektoru. Ako je tačno ono što su ministar i direktor saopštili, da su oni doprineli da ustoličenje Joanikija bude na Cetinju, onda je jasno da premijer Krivokapić više ne može da bude na čelu Vlade - kazao je Knežević.

Tvrdi da će Odbor insistirati da se skine stepen tajnosti sa izveštaja o dešavanjima 4. i 5. septembra na Cetinju kako bi javnost na Odboru putem javnog prenosa utvrdila što se dogodilo.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije