KORONA UZIMA DANAK CRNOJ GORI: Preminula devojka (19), uzrok smrti srčani zastoj

M. S.

12. 10. 2021. u 18:18

POŠAST zvana korona i dalje uzima danak u Crnoj Gori. Pravi šok u utorak je izazvala vest da je među osam preminulih u poslednjih 24 sata, što je izuzetno velika brojka u po broju stanovnika maloj Crnoj Gori, bio i pacijent od samo 19 godina!

КОРОНА УЗИМА ДАНАК ЦРНОЈ ГОРИ: Преминула девојка (19),  узрок смрти срчани застој

Foto KCCG

Nesrećna devojka preminula je u Kliničkom centru Crne Gore, odakle su saopštili da je pacijentkinja  bila pozitivna na korona virus od 29. avgusta, a preminula je od srčanog zastoja i nije bila vakcinisana...

-Pacijentkinja je bila pozitivna na korona virus od 29. avgusta, a u nikšićku bolnicu je primljena 3. septembra. Samo dan posle, pacijentkinja je transportovana u Klinički centar Crne Gore gde je odmah dobila monoklonska antitela koja je se koriste u ranoj fazi lečenja COVID infekcije. Posle nekoliko dana, pacijentkinja je bila stabilnije i na neinvezivnoj ventilaciji sa koje je skinuta 17. septembra i narednih 25 dana je provela na kiseoničkoj maski. Međutim, tokom lečenja imala je srčani zastoj, nakon čega je, na kratko, vraćena srčana funkcija, ali ubrzo nakon toga nastaje još jedan srčani zastoj posle čega prestaje odgovor na terapiju, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore, povodom događaja koji je izazvao nevericu u celoj državi.

-Ova pacijentkinja nije bila vakcinisana, zbog čega sve građane još jednom molimo da imunitet ojačaju vakcinacijom. Ranije smo, više puta, upozoravali da mladost nije odbrana od Delta soja korona virusa jer, osim disajnih puteva, izaziva fatalna oštećenja krvnih sudova i srca, saopšteno je iz KCCG.

Od ponedeljka u 15 do utorka u isto vreme u Crnoj Gori je dijagnostikovano 448 novopozitivnih slučajeva infekcije korona virusom a udeo novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je iznosio 15,46 odsto.

Za isto vreme prijavljeno je osam smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom iz opština: Podgorica (2), Pljevlja (2), Nikšić (2), Ulcinj (1) i Plužine(1). Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.000. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori je 5.249. Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 135.981.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)