DRITANOVI DRŽE VEĆINU KAO TAOCE: Odlaganje rekonstrukcije Vlade unedogled zbog uslovljavanja Abazovićevih kadrova

V. K.

12. 10. 2021. u 07:39

TRI poslanika URA Dritana Abazovića poput talaca drže 38 iz parlamentarne većine, spremnih da učine sve da se sprovede rekonstrukcija Vlade Zdravka Krivokapića.

ДРИТАНОВИ ДРЖЕ ВЕЋИНУ КАО ТАОЦЕ: Одлагање реконструкције Владе унедоглед због условљавања Абазовићевих кадрова

ODLAGANjE Neizvesna rekonstrukcija vlade, Foto: Vlada CG, gov.me

Trenutno stanje na političkoj sceni Crne Gore je neodrživo, ocenili su juče lideri DNP-a Milan Knežević i Radničke partije Maksim Vučinić.

Oni su pozvali potpredsednika Abazovića da pokaže odgovornost i prihvati stav 38 poslanika aktuelne skupštinske većine. Lideri dveju partija su saglasni da nikakva personalna uslovljavanja, niti slični pokušaji iz prošle godine, neće biti prihvatljivi, jer je neophodno da ovu vladu osnaže lideri političkih stranaka, koji to žele.

Milan Knežević, Foto Printskrin

 

Knežević i Vučinić su se dogovorili da u narednom periodu prodube međupartijsku saradnju, kao i da u narednim razgovorima sa premijerom zajednički nastupaju štiteći interese građana koji su im dali podršku na avgustovskim izborima.

Maksim Vučinić, Foto Arhiva

S druge strane, iz redova opozicije Ivan Brajović, predsednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD), ukazuje da vlada Zdravka Krivokapića više nema podršku većine, dok je Parlament, kao rezultat političke krize, blokiran i bez kvoruma.

- Sada se čeka ko će iz parlamentarne većine da smogne dovoljno hrabrosti da građane o tome obavesti i završi ovu agoniju koja traje gotovo godinu dana - poručio je Brajović.

- Prema onome što imamo priliku da vidimo, deluje kao da je dogovor oko rekonstrukcije daleko. Svedoci smo iznenadnog približavanja DF i Demokrata, nakon najgorih uvreda koje su jedni za druge izgovorili i napisali.

Pitanje je što će učiniti URA i da li će oni i dalje biti saučesnik u uništavanju Crne Gore, ili će konačno prelomiti i uraditi ono što je još davno trebalo da urade. Sve i da dođe do te rekonstrukcije, uveren sam da bi nova vlada bila jednako nefunkcionalna kao i postojeća.

Usporeni sa EU

Zbog nejedinstva u parlamentarnoj većini još nije formiran Tužilačkih savet. Nisu usvojeni zakoni o poreklu imovine, i o popisu. Usporeni su i pregovori o pregovaračkim poglavljima sa Evropskom unijom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)