PREMIJER NEĆE MEDOJEVIĆA U BEZBEDNOSTI: Rekonstrukcija Vlade zapela oko kandidata pokreta za promjene za potpredsedničko mesto

V. K.

09. 10. 2021. u 08:38

NAJAVLJENA rekonstrukcija Vlade Crne Gore zapela je oko kandidata Pokreta za promjene Nebojše Medojevića za mesto potpredsednika koji bi pokrivao bezbednosni sektor, što je trenutno posao aktuelnog vicepremijera Dritana Abazovića.

ПРЕМИЈЕР НЕЋЕ МЕДОЈЕВИЋА У БЕЗБЕДНОСТИ: Реконструкција Владе запела око кандидата покрета за промјене за потпредседничко место

Foto DF

Iz Vlade je procurila informacija da premijer Zdravko Krivokapić ne želi da vidi Medojevića na tom mestu, s obzirom na to da je lider PzP kritičar njegovog kabineta gotovo od samog konstituisanja vlade, već da će birati potpredsednike, odnosno ministre između više kandidata.

- Ako vlasnici "Vijesti" i URA, Miško Perović i Željko Ivanović, ne žele pošteni, principijelan i demokratski dogovor sa ostatkom vladajuće većine i žele da sami biraju vladu od svojih poslušnika, onda nema drugog rešenja nego da idemo na izbore. Izgubili smo dragocenu godinu dana, zbog blokada i opstrukcija reformi i demontaže Đukanovićevog režima od strane vlasnika "Vijesti". Ovako više ne ide - bila je prva reakcija Medojevića.

Iz URA podsećaju da je 30. oktobra prošle godine potvrđen raniji dogovor sa predstavnicima ostale dve koalicije (DF i Demokrata) da će nova vlada biti ekspertska.

Saradnja Krivokapić i Abazović, Foto Vlada CG

- Uprkos tom dogovoru u kasne večernje sate 15. septembra ove godine, Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju vlade i podelu resora. URA na takve stvari nikada neće pristati. Naše funkcionisanje u vlasti zato je određeno ekspertskom vladom jer je ona najbolji tranzicioni put nakon tridesetogodišnje smene jednog od nakorumpiranijih i najkriminalnijih poslednjih autorskih režima u Evropi. Jaka ekspertska vlada nije doživela poraz. Pristajemo na njenu nadgradnju, unapređenje i rekonstrukciju na istim osnovama, a ko to ne želi, za svoje naume iza zatvorenih vrata moraće da traži nove partnere - zaključili su iz stranke Dritana Abazovića.

Novi sastanak parlamentarne većine na kojem će pokušati da približe stavove održaće se u nedelju. Tada će se znati da li je rekonstrukcija i dalje opcija ili će da se bira druga vlada.

DF SPREMAN ZA DOGOVOR

SADA imamo ubedljivu većinu koja je za to da se napravi rekonstrukcija Vlade. URA više ne stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate. Aktuelna vlada ostala je bez podrške parlamentarne većine već u maju. Kroz 200 dana DF i čitava koalicija "Za budućnost Crne Gore" nije ocenila dobrom ocenom učinak vlade,  - izjavio je Andrija Mandić (na slici), lider Nove srpske demokratije, dodajući da je DF spreman za dogovor oko jače vlade.

Foto Tanjug / AP

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)