MILO DALEKO OD BAJDENA: Da li je poseta SAD donela benefite predsedniku Crne Gore

V. KADIĆ

28. 09. 2021. u 08:38

NIJE se Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, ovajdio boravkom nekoliko dana u Njujorku, od učešća na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, pa do susreta sa lažnom predsednicom lažne države Kosovo Vljosom Osmani, predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i crnogorskom dijasporom.

МИЛО ДАЛЕКО ОД БАЈДЕНА: Да ли је посета САД донела бенефите председнику Црне Горе

SUSRET Đukanović sa dijasporom u Njujorku, foto Predsednik Crne Gore

Međutim, izostao je glavni događaj - njegov susret sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenon, koji se potencijalno očekivao, a što bi ga politički i te kako osnažilo. Na njegovu žalost, pokazalo se da su uzalud bila lobiranja i obećanja, ali Milo - nije video Bajdena!

- I pored podrške Krivokapićeve Vlade i enormnog napora lobista koji su imali neograničena finansijska sredstva na raspolaganju, Đukanović nije uspeo da zakaže sastanak sa predsednikom SAD. Čak ni da se slika. Ni da mu mahne u prolazu. Đukanović i njegov višedecenijski posrednik za odnose sa Rusijom i ruskim oligarsima, diplomatama, bezbednosnim službama Milan Roćen, nije pomogao - ocenio je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta.

ANALIZA Igor Damjanović, Foto Arhiva Novosti

On konstatuje da se Đukanović teško miri da je postao suvišan teret za zapad.

- Neverovatno je da Đukanović nije razmišljao kada je planirao predstavu na Cetinju da će ga barikade, paljenje guma i gađanje policajaca, koštati legitimisanja njega i DPS kao ekstremista koji se za svoje političke ciljeve bore nasiljem i koje su spremne da nasiljem spreče ljude da mirno uživaju svoja verska prava. Tovari cigareta i kokaina padaju jer su Đukanović i DPS  predmet bezbednosnih agencija kao pretnje interesima zapadnih zemalja i pretnja stabilnosti regiona - naglašava Medojević.

- Čak ni ova slaba, neuspešna, nesposobna i njemu naklonjena Vlada ne može da spase njega i DPS od političkog kraja. To više nisu stvari političkih odluka. To je jednostavno prirodni proces. Kraj...

Politički analitičar Igor Damjanović kaže za "Novosti" da Milo Đukanović "nastavlja i da dalje srlja u ekstremizam i fašizam posle izbornog poraza 30. avgusta prošle godine".

- Milo Đukanović je pokazao da je političar koga je vreme pregazilo i koji svaki dan gubi podršku među svojim dojučerašnjim pristalicama. To je konkretno i pokazao protest protiv ustoličenja vladike Joanikija na Cetinju, na kome Đukanović nije uspeo da okupi više od tri hiljade ljudi iz cele Crne Gore, mahom fanatika i huligana - navodi Damjanović.

- Toga da svakodnevno gubi podršku i da mu se kruni nekad neprikosnoveni politički autoritet svesni su i Đukanovićevi pokrovitelji sa zapada.

POJAVA ZA IZBEGAVANjE

KAO isluženi političar, sa ozbiljnim kriminalnim aferama, Đukanović je postao balast za sve, pa i SAD. Đukanović je u Njujorku predstavljao pojavu za izbegavanje. Umesto priželjkivanog susreta sa liderom najmoćnije države sveta, Milo Đukanović se sreo sa dva Balkanca bez međunarodnog legitimiteta, takozvanom predsednicom lažne države Kosovo, koja nije članica Ujedinjenih nacija i Željkom Komšićem, koji je u Njujorku boravio protivno Ustavu i zakonima Bosne i Hercegovine, ocenio je Igor Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna