NAKON VIŠE OD 12 SATI USPEŠNO OKONČANA AKCIJA NA DURMITORU: Državljanka Slovenije nepovređena stigla na Žabljak (FOTO)

M. D.

14. 09. 2021. u 15:05

DRŽAVLjANKA Slovenije Tanja Pucelj Vidović (45) Ljubljana (SLO), koja se u ponedeljak veče izgubila planinareći na Durmitoru, nakon spasilačke akcije koja je trajala više od 12 sati, nepovređena je, u pratnji spasilaca, stigla na Žabljak.

НАКОН ВИШЕ ОД 12 САТИ УСПЕШНО ОКОНЧАНА АКЦИЈА НА ДУРМИТОРУ: Држављанка Словеније неповређена стигла на Жабљак (ФОТО)

Foto: GSS

Podsećanja radi poziv za pomoć putem OKC 112 Direktorata za zastitu i spašavanje državljanka Slovenije Tanja Pucelj Vidović (45) Ljubljana (SLO) uputila je u ponedeljak veče oko 21 čas. Ona se izgubila u reonu Samara -Durmitor, odakle je uputila poziv za pomoć.

- Pripadnici Gss-a su ubrzo nakon poziva stigli do lokaliteta sa kog je upućen poziv međutim nijesu na licu mesta zatekli traženu osobu. Dražavljanka Slovenije je nakon davanja koordinata i upućivanja poziva nastavila kretanje , čime je i otežala spasilačku akciju . Naši spasioci su svetlosni signal uočili u reonu ispod Bobotovog kuka (lokalitet Soa devojka) - saopštili su iz Gorske službe spašavanja.

Oni napominju da su pripadnici Gss-a u utorak, u ranim jutarnjim satima, stigli do držaljanke Slovenije i uspešno je evakuisali iz stene.

Ona je nepovređena i u pratnji spasilaca, nakon akcije koja je trajala više od 12 sati u utorak stigla na Žabljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna