MANDIĆ: Komite spremaju reprizu, završni "obračun" sa poglavarom SPC 26. septembra

Novosti online

13. 09. 2021. u 11:03

SITUACIJA u Crnoj Gori je i dalje napeta, jer pre svega javnost nije dobila odgovore na mnoga pitanja povodom dešavanja 5. septembra, a kako stvari stoje, po mišljenju Andrije Mandića, nije ni na vidiku:

МАНДИЋ: Комите спремају репризу, завршни обрачун са поглаваром СПЦ 26. септембра

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Vidimo da još uvek nisu procesuirani čak ni organizatori toga nasilja. Ukoliko se to brzo ne desi, neko bi mogao da shvati da može nekažnjivo da ponovi ono što smo gledali na Cetinju.

Niko u dogledno vreme neće biti izveden pred lice pravde, jer u Crnoj Gori nema profesionalnog tužilaštva i nezavisnog sudstva, a vrhovima tih institucija i dalje upravlja Milo Đukanović. Takođe, vidimo i da je u MUP-u i UP-u puno onih koji su ostali verni ljudima iz bivšeg režima, koji su policiju koristili za obračun sa političkim neistomišljenicima.

U prilog ovome govori i činjenica da su onoga dana na Cetinju podeljene gas maske i Milivoju Katniću, glavnom specijalnom tužiocu, i druga sredstva neophodna za nasilni protest i sukobe, i to treba do kraja istražiti i privesti pravdi organizatore pre svega.

Kako on kaže, u vazduhu i dalje lebdi neizvesnost koja je posebno prouzrokovana činjenicom da oni koji su trebali da štite sigurnost, a nalaze se u vrhu bezbednosnog aparata, nisu odradili posao kako treba.

- Upravo zato tenzije i dalje postoje, pojačane izjavama Mila Đukanovića u hrvatskim medijima i nepoverenjem u segmente Vlade koji nisu položili ispit 5. septembra. Ono što je važno je da je čin ustoličenja obavljen, i pored pritiska bivšeg režima i činjenice da su delovi izvršne vlasti servisirale plan Mila Đukanovića.

Komite spremaju reprizu

Da komite ne odustaju od svog „prljavog“ plana govori i činjenica da su najavili nove proteste u Beranama 26. septembra i da će se „obračunati“ sa poglavarom SPC, kada bude dolazio da ustoliči vladiku Metodija.

- Ne treba povlačiti paralele između Berana i Cetinja. U Beranama je snažan duh srpstva i pravoslavlja, narod je snažno vezan za svoju SPC i svoju tradiciju, za razliku od nekih gradova u kojima se deo građana odrekao tradicije svojih predaka i odredio da im istorija Crne Gore počinje od Sekule Drljevića, a nekima od 2006. godine. Berane su jedan od bedema Crne Gore i pravoslavlja, i tu nema šta da traže oni koji štite pokradene pare ljudi iz vrha DPS-a, a sve pod plaštom nekog navodnog ,,komitovanja“ - jasan je Mandić.

Vraća se Crna Gora svojim korenima

Na pitanje, kako je raspoloženje u narodu nakon ustoličenja i da li se duh pravoslavlja vratio u Crnu Goru, lider pokreta DF kaže sledeće:

- Poslednje dve godine zaista se u Crnoj Gori dešava preporod, ona se na velika vrata vraća svojim temeljima i onome što su nam u amanet ostavili naši preci. Naš narod je poslednjih decenija bio izložen državnom projektu antisrpstva i antipravoslavlja, ali se pokazao kao žilav i nepokolebljiv i uspeo da iz svih tih iskušenja izađe kao pobednik. U konačnom, taj duh je porazio i Mila Đukanovića i montenegrinsku ideologiju 30. avgusta prošle godine, ali taj trijumf još nije konačan i moramo snažno da radimo na tome da naš narod dobije status kakav zaslužuje, kao narod koji je stvarao Crnu Goru kroz istoriju!

Mafijaška hobotnica

Za ovo je potrebno samo još jedno, a to je da se Crna Gora oslobodi „mafijaških okov“. Po mišljenju Mandića taj dan će doći kada se iz pravosuđa, odnosno iz vrha DPS-a, istera mafija!

Tada će i Crna Gora biti oslobođena te pošasti. Bivši režim je bio srastao sa organizovanim kriminalom i oslobađanjem institucija i uspostavljanjem vladavine prava može se krenuti u obračun sa mafijom. A kada se nešto ozbiljno otpočne, to se uspešno i završi.

(region.alo)

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINJA: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)