KRAH BRATSTVA ĐUKANOVIĆ - KONCERN "VIJESTI" NA CETINJU: U dimu suzavca na Belvederu propao plan da razbiju SPC i srpsko jedinstvo

Novosti onlajn

06. 09. 2021. u 11:05

KAKAV krah sijamskih blizanaca Mila Đukanovića i koncerna Vijesti na Cetinju. U dimu bačenih suzavaca raspršile su se kao mehur sapunice nadanja Đukanovića i Vijesti da bi Crnu Goru ponovo mogli da vrate pod njihove mafijaške kandže, piše Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV Prva i osnivač Borbe.

КРАХ БРАТСТВА ЂУКАНОВИЋ - КОНЦЕРН ВИЈЕСТИ НА ЦЕТИЊУ: У диму сузавца на Белведеру пропао план да разбију СПЦ и српско јединство

Foto: Novosti

Srpska pravoslavna crkva, deo Vlade i vladajuće većine su briljantnim i mudrim potezima prethodnih dana ogolili i Đukanovića i Vijesti. I njihove uhljebe u Vladi, navodi on. 

Danima pred ustoličenje DPS i Vijesti su pumpali atmosferu u Crnoj Gori. Hranili su jedni druge, a sve na štetu SPC i srpskog naroda. Upirali prstom na Srbiju, da se Vlasi ne dosete njihovog plana. Danima su naslovnice Đukanovićevog tabloida Vijesti bile pune otrovnih strelica koje su se odažiljale u srpski korpus u Crnoj Gori i Srpsku pravoslavnu crkvu, ali i zvanični Beograd. Udarali na medije po Srbiji, a oni isto to radili.

Miraševog duha iz neke od belosvetskih kockarnica, molili su i DPS i Vijesti da na Cetinje dođe srpski državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na ustoličenje Mitropolita Joanikija. Trebao im je, iako bi taj dolazak bio potpuno prirodan i legitiman, Vučić na Cetinju, da napumpaju svoje oronulo biračko telo i da se nahrane spinovima kako je Crna Gora tobož ugrožena od od Beograda. Da još jednom prodaju laž o dogovoru Mila i Vučića kao njihovu istinu.

A kakvi su “vernici” i koliko su privrženi Crkvi najbolje pokazuje to što su se molili da dođe Vučić, a Mirašev “sveti duh” im je poslao Čanka! Čak ni Miraševog “svetog duha iz kockarnice” ovaj dvojac više ne može preveslati.

Trebalo im je da prodaju po stoti put propalu foru da su Milo i Vučić dve strane iste medalje. Ali, avaj.

Vučić, mudro, nije došao, da ne podiže tenzije i da ne otežava tešku situaciju Patrijarhu i Mitropolitu, ali je svojim nedolaskom ogolio sijamske blizance Đukanovića i Vijesti. Ostavio ih je da se guše u unapred pripremljenim tekstovima i spinovima koje više ni sopstvenim uposlenima ne mogu da prodaju i podvale.

Vučić nije došao, ali je nedolaskom ogolio sijamske blizance. Isterao ih je na čistac. Ostala je, kažu očevici, na jednoj zapaljenoj gumi na Belvederu da visi medalja, sa likovima Đukanovića i Vijesti, da svedoči o političkom krahu ekipe koja od kraja devedesetih igra duple pasove preko srpskih leđa.

Kad je postalo jasno da će Vučić i Beograd uraditi sve da se tenzije spuste, nastala je panika kod sijamskih blizanaca.

Ustoličenje je trebalo odložiti i iza kulisa je ta ekipa preko svojih uhljeba u Vladi predano radila na tome. Međutim, njihov plan je provaljen, deo medija je odigrao briljantnu ulogu kada je ta informacija oko ponoći, u subotu puštena u etar, kako bi se stvari ogolile do kraja.

Međutim, Milo Đukanović i njegov tabloid Vijesti nisu računali na dva faktora. SPC i faktor Krivokapić-DF. Mesecima zavađeni, u noći između subote i nedelje, Krivokapić i DF su odigrali uloge decenije i blickrigom raspršili sve nade Đukanovića i Vijesti.

Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije nisu odstupili ni milimetar. Krivokapić i DF su to ispratili, Vijesti i DPS su kapitulirali.

Za neupućene, upravo su kadrovi Vijesti u Vladi i oko Vlade nedeljama i danima pred Cetinje opstruirali ustoličenje mitropolita Joanikija. Priča o ugroženoj bezbednosti, dozvoljavanje neprijavljenog skupa koji su Vijesti zdušno podržavale, sa sve udarnim naslovnicama, bila je labudova pesma Milovog omiljenog koncerna. Mislili su da su već tada pobedili. Slavlje je počelo, ali se završilo na samom početku.

Jutro pre nego što će mitropolit Jonikije dostojanstveno biti ustoličen u Cetinjskom manastiru maske su pale. Premijer Zdravko Krivokapić, mali deo Vlade i DF povukli su par filigrantski briljantnih poteza i matirali u istoj partiji šaha i Đukanovića i Vijesti. I sijamske blizance Đukanovića i Vijesti izveli na čistinu.

Foto: Novosti

Mitropolit Joanikije je ustoličen, a sada treba iz Vlade da lete svi kadrovi Vijesti koji su opstruirali ustoličenje Mitropolita.

Zato jutros ječi Damjanov zelenko iz Robne kuće Ražnatović, lije krokodilske suze, vrišti i pišti na sve strane. Pogubio se u dimu suzavaca sa Belvedera, pa traži od Mitropolita Joanikija, zamislite, da podnese ostavku. Možda je u NVO CPC koju on podržava moguće podnositi ostavke, pa onda i ne čudi kakva im je “Crkva”, takvi su im i “vernici”.

Briljantan završetak na kraju vikenda. I pravda je da sijamski blizanci dožive krah baš na Cetinju, gde su zajedno slavili 1998. godine inauguraciju Đukanovića, dok se časna Crna Gora gušila u dimu otrova i suzavaca bačenih noć ranije u Podgorici, na narod koji nije pristao na izbornu krađu sijamskih blizanaca Đukanovića i Vijesti.

Lovac na zmajeve i njegov politički otac nestali su politički u dimu suzavaca sa Belvedera. Dima suzavca, bačenog iz ruke iste uniforme kao 1998. godine u Podgorici. Karma je čudo.

A iz tog dima, Bože zdravlja, izrodila se u nedelju ujutro istinska i nova Crna Gora, kojom neće više upravljati sijamski blizanci Milo i Željko, zaključuje Živković.

(Borba)

BONUS VIDEO:

Komite na Cetinju provociraju policiju - Bačen suzavac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki