HEROJ SA KOŠARA, PRIPADNIK CRNOGORSKE PTJ: Evo ko je specijalac koji je odložio pušku i prekrstio se pred hramom na Cetinju (FOTO + VIDEO)

Novosti online

06. 09. 2021. u 00:35

USTOLIČENjE mitropolita Joanikija danas je obeležila i jedna nesvakidašnja scena ispred Cetinjskog manastira.

ХЕРОЈ СА КОШАРА, ПРИПАДНИК ЦРНОГОРСКЕ ПТЈ: Ево ко је специјалац који је одложио пушку и прекрстио се пред храмом на Цетињу (ФОТО + ВИДЕО)

Foto: Printskrin i V. K.

Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit Joanikije, podsetimo, dovezeni su jutros do manastira helikopterom, kako bi se izbegle barikade komita na putu Podgorica - Cetinje, a potom su pod pratnjom pripadnika specijalne jedinice ispraćeni do ulaza u svetinju.

Na društvenim mrežama potom se pojavio snimak pripadnika PTJ, koji je u momentu kad su se oglasila zvona Cetinjskog manastira, koja su označila kraj ustoličenja, najpre premestio automatsku pušku iz desne u levu ruku, a zatim se prekrstio.

Uskoro je i otkriven identitet specijalca sa snimka.

- Petar Knežević iz Crne Gore, specijalac koji se prekrstio ispred ulaza u hram, inače bio na Košarama kad se branio srpski rod - navodi se ispod fotografije nasmejanih Joanikija i specijalca.

Foto: V.K.

Komentari ispod fotografije se samo ređaju.

- Petar je bio tamo gde se branilo srpstvo i naše sveto bratstvo kao najmlađi učesnik bitke na Košarama! Petar je inače i redovan u Nišu na utakmicama, pa ga tamo možete i videti i upoznati! Neka Bog čuva i pogleda i našeg mitropolita i Petra - navodi jedan korisnik.

- Dostojni svog poziva! Živi bili na mnogaja ljeta - dodaje drugi korisnik.- Bravo, časni čoveče, Bog sreću dao tebi i tvojoj familiji - samo je jedan u moru komentara.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)