NAKON USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA SVEČANI RUČAK: Završena poseta patrijarha Porfirija Crnoj Gori (FOTO)

Tanjug

05. 09. 2021. u 19:33

SVEČANI ručak povodom ustoličenja mitropolita Joanikija održan je u vinskom podrumu, u restoranu Šipčanik, a na trpezi se, između ostalog, našlo posebno vino koje spremljeno u čast mitropolita.

НАКОН УСТОЛИЧЕЊА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА СВЕЧАНИ РУЧАК: Завршена посета патријарха Порфирија Црној Гори (ФОТО)

Foto: Tanjug AP

Za glavnim stolom u restoranu kompanije Plantaže u čelu su sedeli patrijarh Porfirije, sa njegove desne strane premijer Zdravko Krivokapić, a sa leve mitropolit Joanikije.

Svečani ručak u čast ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija završen je nešto pre 16 časova, čime je završena i dvodnevna poseta patrijarha Porfirija Crnoj Gori.

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije su zajedno sa arhijerejima SPC i gostima iz pravoslavnih crkava u inostranstvu napustili restoran „Šipčanik“.

Tokom ručka služeno je i posebno vino u čast ustoličenja mitropolita, crveno suvo vino „Aksios“, odnosno „Dostojan“– kupaža vranca i začinskih sorti.

Kako piše In4s, u okviru posebne serije koju su „Plantaže“ proizvele u susret hirotonisanju mitropolita MCP, brendirano je oko 1.500 flaša ovog vina.

Vinski podrum, restoran Šipčanik u vlasništvu je kompanije „13. jul Plantaže“.

BONUS VIDEO - NE DAMO SVETINjE: Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024