GLAVNA TEMA NEREDI KOJE SU IZAZVALE KOMITE: Svi mediji u regionuizveštavali o ustoličenju mitropolita Joanikija

Tanjug

05. 09. 2021. u 16:27

MEDIJI u regionu s velikom pažnjom su propratili ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikiija i posetu patrijarha SPC Porfirija Crnoj Gori, prvoj od stupanja na tu dužnost, a posebno nemire koje su izazvali protivnici koji su zahtevali da se taj isključivo verski čin izmesti iz Cetinjskog manastira.

ГЛАВНА ТЕМА НЕРЕДИ КОЈЕ СУ ИЗАЗВАЛЕ КОМИТЕ: Сви медији у регионуизвештавали о устоличењу митрополита Јоаникија

Foto: D. M.

Hrvatski portal Index je u nekoliko informacija tokom dva dana izvestio da je mitropolit Joanikiije ustoličen uprkos protestima protivnika tog događaja, koji su, kako navode, juče gađali kamenjem i novinare, pljuvali ih i gurali.

Portal piše da su demonstranti napali ekipu tv. N1 koja je izveštavala sa ulica.

Preneli su i informaciju da su patrijarh i mitropolit na Cetinje stigli helikopterom, čime su, kako navode, poručili da SPC neće odustati, kao i da je patrijarh iz helikoptera objavio snimak na svom Instagram profilu.

Preneli su informacije o blokadi puteva na Cetinju.

Situacijom u Crnoj Gori vezano za ustoličenje mitropolita SPC izvestila je nizom informacija hrvatska novinska agencija HINA, koja je danas prenela da je uprkos protestima na Cetinju i blokadama, ustoličen mitropolit Joanikije.

O sukobima, suzavcu i šok bombama na Cetinju i ustoličenju mitropolita piše i zagrebački Jutarnji list.

Sarajevski portal Klix je preneo danas da su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije po povratku sa Cetinja u Podgoricu dočekani aplauzima i pesmom "Vladiko Sokole". Preneli su da je na Cetinju u sukobima demonstranata i policije povređeno 60 osoba, od kojih 20 policajaca.

Portal Radiosarajeva preneo je da je ustoličenje mitropolita na Cetinju obavljeno uz jaku policijsku pratnju koja je dopratila patrijarha i mitropolita.

I svi banjalučki mediji izvestili su o ovom događaju s dužnom pažnjom - da je mitropollit Joanikije ustoličen i da je nakon tog čina ovaj događaj ocenio biblijskm, kojem je prisustvovalo više od 40 arhijereja iz SPC i pravoslavnih sestrinskih crkava iz sveta.

Da je mitropolit Joanikije ustoličen danas u Cetinjskom manastiru izvestili su i gotovo svi makedonski mediji, koji su u kontinuitetu pratili proteste protiv tog verskog čina na Cetinju i sukobe demonstranata sa policijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024