BLAGO ONIMA KOJI GRADE MIR: Uz pesme o Kosovu i srpske zastave Novljani dočekali partijarha Porfirija (VIDEO)

V. V.

04. 09. 2021. u 22:19

POŠTUJUĆI sve preporuke svog sveštenstva Novljani su u velikom broju stigli u Podgoricu na liturgiju i doček patrijarha Porfirija.

БЛАГО ОНИМА КОЈИ ГРАДЕ МИР: Уз песме о Косову и српске заставе Новљани дочекали партијарха Порфирија (ВИДЕО)

Foto: Jutjub

Poslušali su poruke i savete protojereja Nikole Todorovića koji je Novljanima rekao da svečanost dolaska patrijarha nameće raspoloženje radosti, jer reč je o susretu sa „onim koji je prvi među jednakima". Objasnio je i da će ustoličenju mitropolita Joanikija iz hercegnovskih crkvenih opština prisustoivati 15-ak sveštenika, pozvao je na mir i toleranciju.

– Crkva gradi mir i blago onima koji grade mir, jer je njihovo Carstvo nebesko. Mi smo u svojoj biti i u suštini crkve. Trudimo se da budemo takvi, da se što manje bavimo politikom, a što više građenjem tog mira u svetu. Očekujemo da nedjelja bude pre svega dan mira i ljubavi i dan pomirenja – poručio je otac Nikola Todorović "uz nadu u Boga i dobru volju svih ljudi da na kraju sve prođe dobro i blagosloveno."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)