MEDOJEVIĆ O REKORDNOJ ZAPLENI KOKAINA: Uvek sam jasno govorio - DPS najveći sponzor kriminala!

Novosti online

27. 08. 2021. u 16:38

Već godinama Demokratski front upozorava da je režim Mila Đukanovića od Crne Gore napravio platformu za šverc cigareta i droge, posebno kokaina - poručuje lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević

МЕДОЈЕВИЋ О РЕКОРДНОЈ ЗАПЛЕНИ КОКАИНА: Увек сам јасно говорио - ДПС највећи спонзор криминала!

Nebojša Medojević, Foto DF

- U mnogobrojnim polemikama sa DPS-o na moje optužbe da je DPS režim sponzor organizovanog kriminala i šverca, uvek je sa te adrese stizao isti odgovor: “Nemaš dokaze”. E, evo dokaza. A kada bi policija, ANB, i tužilaštvo radili svoj posao, na ovaj način, dokaza bi bilo više nego tona kokaina prošvercovanih preko Crne Gore. A ovo je samo vrh ledenog brega. Koliko je stotina tona kokaina prošlo kroz Crnu Goru u ovih 20 godina? Koliko još tona kokaina ima skrivenih po Crnoj Gori - pitao je Medojević.

Kako je istakao, u svakom ozbiljnijem izveštaju međunarodnih organizacija koje se bave organizovanim kriminalom, već decenijama Crna Gora i Luka Bar su registrovani kao ključne tačke distribucije kokaina iz Latinske Amerike ka Evropi.

- Ogromne količine kokaina koje se preko Crne Gore distribuiraju dalje ka Evropi i izostanak bilo kakve ozbiljne akcije crnogorskih službi bezbednosti i tužilaštva, ukazivao je na političko sponzorstvo vlasti i zaštitu. Bilo je i ranije pokušaja međunarodnih akcija protiv narkokartela iz Crne Gore, ali su uglavnom te akcije propadale, zbog curenja informacija iz ANB i policije ka kartelima. Koristim ovu priliku da čestitam Upravi policije i Upravi Carina i svim operativcima na uspešnoj akciji. Posebno je važna činjenica da po prvi put operativne informacije dobijene međunarodnom saradnjom, nisu procurile prema kartelima, što je dobra vest i dobar znak da je novi menadžment, za sada, van uticaja starih korumpiranih struktura - istakao je lider PzP-a.

Prema njegovim rečima, ovo je veliki uspeh službi bezbednosti i prvi korak ka suštinskoj borbi protiv DPS mafije koja je stisnula čitavu državu u svoj smrtonosni zagrljaj.

- Akcija će imati puni smisao, ako se dubljom i širom istragom obuhvate i organizatori, naručioci i finansijeri ove isporuke čija je vrednost na veliko oko 64 miliona evra, a na ulici i preko 360 miliona evra (u zavisnosti od čistoće). Imajući u vidu količinu i modus operandi jasno je da se radi o poslu velikih igrača kojima ovo nije prva tura. Ovo je, bez sumnje, transakcija najjačih narko-kartela iz Crne Gore i istražitelji treba da prate taj trag. Ako ne bude opstrukcija u tužilaštvu i političkim strukturama. Pokazalo se tačnim moje uporno insistiranje da je Luka Bar kritična tačka za šverc cigareta i narkotika i da je stanje sistema obezbeđenja na nedopustivo niskom nivou, što je sistematski i osmišljeno rađeno 30 godina, kako bi se olakšao šverc. Vlada bi morala pod hitno da uđe u projekat modernizacije sistema obezbeđenja Luke Bar, Uprave carina kako bi se smanjili rizici od šverca preko ove Luke - naglasio je on.

Medojević je naveo da je najgore za uspeh ove borbe, da država pokaže kolebljivost i nedostatak čvrstine i odlučnosti.

- To bi mafija mogla da shvati kao znak slabosti države i onda bi mogla da uzvrati udarac. Ja sam već više puta ukazivao na vrlo jasan stav međunarodnog faktora da više neće da toleriše šverc cigareta i droge preko Crne Gore i da intervju bivšeg Ambasadora SAD Montgomerija nije bio slučajan. DF daje punu podršku svim segmentima sistema, ali ukazuje na neophodnost najšireg društvenog konsenzusa oko radikalnih institucionalnih reformi i odstranjivanja bolesnog tkiva korupcije i kriminala iz državnog organizma. Borba protiv organizovanog kriminala i velike korupcije mora da bude prioritet, svakog građanina, policajca, tužioca sudije, političara, novinara. Ako se kompletan tumor koji je rastao 30 godina u režimu Đukanovića ne odstrani, nismo uradili ništa - jasan je Medojević.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)