MEDOJEVIĆ PORUČUJE: Prihvatanje mudžahedina iz Avganistana bi ugrozilo nacionalnu bezbednost

Novosti online

17. 08. 2021. u 18:07

PREDSEDNIK Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da je PZP je principijelno bio protiv slanja crnogorskih vojnika u misiju u Avganistanu i da je kao član Odbora za odbranu i bezbednost uporno upozoravao vlade DPS-a da se radi o visokorizičnoj vojnoj operaciji koja nema nikakve šanse za uspeh.

МЕДОЈЕВИЋ ПОРУЧУЈЕ: Прихватање муџахедина из Авганистана би угрозило националну безбедност

Foto: Printskrin

- Crnogorska Vlada je potrošila preko 100 miliona evra za pripremu, opremanje i troškove učešća Vojske Crne Gore u ovoj besmislenoj misiji. Jedina srećna stvar je da niko od naših vojnika nije stradao i da nije bilo žrtava. Sve ostalo je pokazatelj da vlada ponekad treba da misli i "svojom glavom" i da ne prihvata bespogovorno svako naređenje moćnika. Strateški cilj SAD-a da se spreči izlazak Rusije (ranije SSSR-a) na Indijski okean je ostvaren. Potrošeno je preko 1.000 milijardi američkih dolara koje su završile u privatnim rukama vojno-obaveštajnog lobija i korumpiranih bitangi u Avganistanu. Talibani su mirno preuzeli vlast, očigledno po nekom tajnom dogovoru sa globalnim moćnicima - kaže Nebojša Medojević.

On smatra da je eskalacija radikalnog islamskog ektremizma u Avganistanu bezbednosni rizik i za naš region i Crnu Goru.

- Posebno ukoliko poltronska Vlada Krivokapića prihvati da ugosti određeni broj ovih lica. Ne radi se o “izbeglicama” koji beže iz nužde, već o delovima marionetskog režima koji je preko 20 godina pljačkao Avganistan i delovao po uputstvima obaveštajnih službi zapada. Pozivam Vladu Crne Gore da energično odbije da prihvati bilo koga od ovih operativaca bivšeg mudžahidskog režima u Avganistanu, jer to može dovesti do ugrožavanja nacionalne bezbednosti i vitalnih nacionalnih interesa države Crne Gore - zaključuje Medojević na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024