JOVAN VUČUROVIĆ: Ostaci službi bivšeg režima su opasnost za građane, neophodna je hitna demontaža

V.K.

25. 08. 2021. u 20:36

POLSANIK Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović smatra da su službe bezbednosti decenijama „bile jedna od važnijih poluga u delovanju političko-kriminalne organizacije DPS, pa je njihovo reformisanje jedno od najvažnijih pitanja sa kojima se suočava Crna Gora“.

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Остаци служби бившег режима су опасност за грађане, неопходна је хитна демонтажа

Foto: V.K.

 -To su službe koje su direktno učestvovale u raznim prljavim i kriminalnim poslovima i nakon promene vlasti prvo se trebalo obračunati sa tim strukturama i procesuirati šefove u tom sistemu zla koji je decenijama terorisao Crnu Goru. Međutim, ljudi koji su bili na čelu tih institucija još uvek imaju snažan uticaj i sada se potpuno opušteno pojavljuju u sferi politike umesto da odgovaraju za ono što su godinama radili kazao je Vučurović za " Dan.

 Naglašava da bez obračuna sa tim strukturama, kao i sa onim ko ih kontroliše, nema demokratizacije i vladavine prava, jer će te osobe uvek biti opasnost po državu i građane.

 -Zbog toga što nije izvršena demontaža u dobrom delu tih službi, iako je došlo do promena u njima, otežana je i parlamentarna kontrola, a svakako da, i pored svega, značajan i veliki posao u tom pravcu rade DF i Milan Knežević, kao predsednik Odbora za bezbednost. Moramo shvatiti da je Crna Gora decenijama bila zarobljena država upravo zbog te veze politike, bezbednosnih službi, kriminala, sudstva i tužilaštva, i tu mrežu, taj zločinački aparat, treba najzad razoriti kako bismo počeli da funkcionišemo kao pravna država i da bismo najzad započeli odlučan obračun sa kriminalom i korupcijom, koji su takođe još netaknuti. DF bi odavno izvršio reformu ovih s lužbi i obraču nao se sa anomalijama i nasleđem bivšeg režima istakao je Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)