STARA VLAST HOĆE DA SE DOMOGNE POZICIJE: Brat mitropolita Joanikija o komitskim pretnjama - država da stane iza ustoličenja

V. K.

25. 08. 2021. u 17:18

SVE ono što se u poslednje vreme dešava na Cetinju i Crnoj Gori, a što je vezano za najavljeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, pomno prati njegov brat Milutin Mićović, književnik iz Nikšića.

СТАРА ВЛАСТ ХОЋЕ ДА СЕ ДОМОГНЕ ПОЗИЦИЈЕ: Брат митрополита Јоаникија о комитским претњама - држава да стане иза устоличења

Foto: Arhiva Novosti

- Nadam se i verujem da će ustoličenje mitropolita Joanikija se obaviti u božijem redu i poretku, uz pomoć države koja treba da stane iza tog događaja, kao važnog čina. Na taj način će se odbaciti mnoge nepotrebne i štetne polenike koje su proizvod nekih tamnih sila, kaže za "Novosti" Milutin Mićović, brat novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Na pitanje kako je doživeo teške reči takozvanih komita upućene mitropolitu Joanikiju, pre i nakon njegovih jevanđeljskih poruka, naš sagovornik kaže da je jedno jevanđelska istina i ono što govori mitropolit, Mitropolija, Crkva i narod, a drugo ono što pričaju dukljansko-crnogorsko-komitski pokreti nadahnuti Mirašem Dedeićem.

- Ti ljudi prosto ne razumeju stvarnost Crne Gore. Izgleda da su među njima i neki službenici stare vlasti koji bi opet hteli da se domognu neke pozicije - dodaje Milutin Mićović, koji na pitanje kako je doživeo poruku ekstremista da je "samo Cetinje Crna Gora", odgovara:

- To govori o njima i o tome koliko oni ništa ne znaju! Ni o Crnoj Gori, ni o savremenoj situaciji u Crnoj Gori, a ni o Crkvi. Osnovna stvar je što oni imaju potpuno poremećene pojmove preko kojih se ostrašćuju i traže nešto što što je nerealno i što nema veze sa Crnom Gorom. Biće još njihovih priča, uzbuna i talsanja, ali oni su sami sebi oduzeli temelj, tako da oni i njihova priča o Crnoj Gori nema nikakvog uporišta osim samo kao jedna sekta ili neka partija koja je iz svoje inferiornosti traži da dobiju nešto što je nerealno - naglašava Mićović, podsećajući da partije ne rukovode ustoličenjem mitropolita, a da je Mitropolija starija i od Crne Gore i svih partija zajedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista