BERANAC J. S. ISPITAN U POLICIJI: Oduzet telefon, Tužilaštvo će se izjasniti o kvalifikaciji slučaja

M. S.

13. 08. 2021. u 21:56

POVODOM više navoda u medijima radi istinitog informisanja javnosti Uprava policije obavestila je javnost da nije podnela krivičnu prijavu protiv J.S., potpredsednika Opštinskog odbora Demokrata u Beranama, koji obavlja i javnu funkciju direktora Uprave za naplatu lokalnih javnih prihoda, zbog izvršenja bilo kojeg krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

БЕРАНАЦ Ј. С. ИСПИТАН У ПОЛИЦИЈИ: Одузет телефон, Тужилаштво ће се изјаснити о квалификацији случаја

Foto: M.S.

-Protiv ovog lica nije podneta ni prekršajna prijava. J.S. nije lišen slobode zbog krivičnog dela pedofilija, kažu iz Uprave policije i navode da je Centru bezbednosti Berane je 2. avgusta 2021. godine jedno lice podnelo prijavu protiv njemu nepoznatog lica i da je u prijavi naveo da je ta nepoznata osoba u jednom ugostiteljskom objektu, u kojem je boravio, fotografisala njegovu ćerku staru 12 godina.

-Policija je u kratkom roku identifikovala i privela prijavljenu osobu. J.S. je priveden iste večeri u 22.10 časova u službene prostorije ovog centra i od njega su prikupljena obaveštenja u svojstvu građanina na okolnosti događaja. O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Beranama koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja. Krim – tehničar je fotografisao fotografije u mobilnom telefonu J.S. Nakon svih obavljenih službenih radnji J.S. je napustio službene prostorije policije. Telefon je po nalog tužioca privremeno oduzet radi veštačenja, kažu iz policije i napominju da je događaj registrovan u dnevnom izveštaju (biltenu) Centra bezbednosti Berane, tako da je netačna informacija da ovaj događaj nije registrovan u ovom centru u cilju prikrivanja događaja.

-Iz svega navedenog proizilazi da su službenici Uprave policije postupali profesionalno i u skladu sa zakonom. Obzirom da je reč o predmetu koji se odnosi na maloletnu osobu, neophodno je da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija poštuje zaštita prava maloletnih lica, kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)