ŠKALJARSKOM KLANU GLAVNA META TUŽILAC: Devetorici krivične prijave zbog napada i planiranih ubistava sudija

S. ĐOKIĆ

14. 08. 2021. u 08:00

ŠESTOČLANA kriminalna grupa koja je, prema operativnim podacima policije, bliska "škaljarskom kriminalnom klanu", mesecima je pratila kretanje sudije specijalnog odeljenja podgoričkog Višeg suda Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadne, tačnije da joj metalnom palicom polomi obe noge.

ШКАЉАРСКОМ КЛАНУ ГЛАВНА МЕТА ТУЖИЛАЦ: Деветорици кривичне пријаве због напада и планираних убистава судија

Foto Arhiva

Većina članova kriminalne grupe uhapšena je po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se Baranin Stefan Đukić (31) i Emil Tuzović (31), koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe, nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.

Uhapšeni su: Danilovgrađanin Milan Brajović (39), Aleksandar Raičević (27), Dušan Boljević (27), Barani Nino Korać(20) i Stefan Mićić (29), dok se intenzivno traga za Kotoraninom Dušanom Dudićem (27) i Zoranom Perovićem (38) iz Podgorice.

Sudija Uskoković, prema prikupljenim dokazima, na meti ove kriminalne grupe našla se prvog dana novembra 2019. zbog toga što sudi Đukiću i njegovoj kriminalnoj grupi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića.

Razmenom podataka i operativnim radom, istražitelji su nakon toga prikupili čvrste dokaza da su Đukić i Tuzović u septembru prošle godine iz ukrajinskog zatvora organizovali kriminalnu grupu, čiji je primarni cilj bio napad na sudiju Uskoković, a sve s ciljem kako bi je sprečili da nastavi da sudi u postupku ubistva Klisića i osudi ga na zatvorsku kaznu.

Kako saznajemo, crnogorski istražitelji došli su i do dokaza da je ova kriminalna organizacija planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, zatim njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalnu bezbednost te policijskog službenika iz Bara Ivana Đokovića.

Prema prikupljenim podacima, kada je reč o likvidacijama, kriminalnoj grupi je prioritet bilo ubistvo tužioca Čađenovića, koji zastupa optužnicu protiv Đukića.

Osim tužioca i policajaca, na spisku za odstrel ove ove grupe bila su i dvojica Barana, izvesni N. D. i Jasmin Osmanagić.

Osumnjičeni će, kako saznajemo, sutra biti privedeni specijalnom tužiocu - Turkoviću.

ĐUKIĆ NUDIO MITO OD MILION EVRA

KRIMINALNOM planu ove grupacija tu nije kraj. Prema do sada prikupljenim dokazima, organizator ove kriminalne grupe - Đukić - ponudio je mito od čak milion evra da se podmiti jedan bivši vladin funkcioner, koji je zauzvrat trebalo da inicira smene specijalnih tužilaca, što je on odbio da uradi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)