PONOVO NA UDARU: Crnogorski nacionalisti napadaju ambasadora Srbije Vladimira Božovića

V. K.

07. 08. 2021. u 13:20

VLADIMIR BOŽOVIĆ, ambasador Srbije u Crnoj Gori koga je režim Mila Đukanovića proglasio za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori, ponovo se našao na meti crnogorskih nacionalista.

ПОНОВО НА УДАРУ: Црногорски националисти нападају амбасадора Србије Владимира Божовића

Foto: Vlado Pavićević

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je nadležno državno tužilaštvo da proveri da li u radnjama Božovića ima bića krivičnog dela “lažno predstavljanje”, po članu 383 Krivičnog zakonika, ili bilo kojeg drugog krivičnog dela koja se goni po službenoj dužnosti.

Podsećaju da odluka Vlade, koja je Božovića, 28. novembra 2020. godine proglasila “personom non grata” do danas nije menjana, niti je povučena.

- Na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, rubrika Ambasada u Podgorici, pre tri dana, 4. avgusta objavljen je autorski tekst Božovića koji je potpisao kao “ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori”. Njegov autorski tekst, sa tom titulom, preneli su i neki mediji u Crnoj Gori. Građanska inicijativa '21. maj' tužilaštvu je dostavila dokaze i predložila saslušanje prijavljenog fizičkog lica Vladimira Božovića, kao i aktulenog ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Đorđa Radulovića kao i službenih lica prethodne 41. Vlade Crne Gore, predsednika Vlade Duška Markovića i ministra vanjskih poslova dr Srđana Darmanovića - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju