OSTAVKA ZBOG USLOVNE: Presuda suda predsedniku Kolašina "drma" lokalnu vlast

M. S.

07. 08. 2021. u 06:34

PREDSEDNIK Opštine Kolašin Milosav Bulatović bi trebalo da posnese ostavku, nakon što je, odlukom Višeg suda, zbog zloupotrebe službenog položaja, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci.

ОСТАВКА ЗБОГ УСЛОВНЕ: Пресуда суда председнику Колашина дрма локалну власт

Foto M. Sekulović

Presuda predsedniku Opštine najbolja je potvrda da aktuelna kolašinska vlast (DPS-GB-SD) od samog starta radi nezakonito. Ono što bi uradio svaki odgovorni pojedinac u ovakvoj situaciji jeste da podnese neopozivu ostavku na funkciju, što i Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa, ali ne i Bulatović.

Ovo je reakcija potpredsednika Demokratske Crne Gore i odbornika u SO Vladimira Martinovića.

- Bulatović se nada da će mu pojedini bivši državni funkcioneri pomoći, pritiskom na više sudske instance, kako bi se presuda ukinula ili preinačila. Zauzvrat, treba da počne rasprodaja opštinske zemlje za lične i porodične interese onih koji mu to obećavaju. S budnom pažnjom ćemo pratiti i pritiske na državne organe, kao i zakonitost rada lokalne samouprave - kaže Martinović.

Bulatović je 3. oktobra 2018. godine u prijavi za stručno ospobljavanje podnetoj Policijskoj akademiji u Danilovgradu svojeručnim potpisom i pečatom lažno prikazao da Marko Matović radi na poslovima komunalnog policajca, bez obzira što tada nije bio u radnom odnosu, koji je zasnovao tek nakon dva meseca, kada ga je Bulatović postavio za v. d. načelnika Komunalne policije. Prethodno je razrešio dotadašnjeg prvog čoveka te službe Zorana Kujovića. Stručno osposobljavanje Matovića plaćeno je u iznosu od 446 evra iz budžetskih sredstava Opštine Kolašin.

POLITIČKA SMENA

- SUDIJA Suzana Mugoša je presudom potvrdila da je do moje smene došlo iz čisto političkih razloga, na nasilan način, ne mareći za slovo zakona. Raduje me činjenica da je upravna inspekcija najavila dolazak kojim će izvršiti detaljnu kontrolu i organizaciju službi lokalne uprave - kaže smenjeni načelnik Komunalne policije Zoran Kujović, koji se obratio Upravnoj inspekciji kako bi utvrdili sve propuste u Bulatovićevom radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)