MANDIĆ O KRIVOKAPIĆU: Poput njegovog prethodnika posvetio se vlastitom bogaćenju i postao zaštitnik kriminala i korupcije

V. K.

01. 08. 2021. u 15:30

ANDRIJA Mandić, lider NSD oglasio se po pitanju regionalnog projekta "Otvoreni Balkan", te istakao da je Vlada na čijem je čelu Zdravko Krivokapić trebala da se uključi u ovaj projekat i time pokaže da prošlogodišnja pobeda prati interese građana.

МАНДИЋ О КРИВОКАПИЋУ:  Попут његовог претходника посветио се властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупције

Andrija Mandić / Foto Tanjug

- On je zaboravio na obaveze državnika i odustao od onog programa za koji je glasala većinska Crna Gora. Tri odgovorna lidera Srbije, Severne Makedonije i Albanije će u najkraćem vremenu ukloniti granice koje postoje između tih država, a Vlada Crne Gore, koja vodi unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje, navodno, ne prepoznaje interes da budemo deo tog velikog projekta koji može da preporodi našu ekonomiju - kaže Mandić i ističe da se građani Crne Gore pitaju zbog čega je to tako.

- Očigledno je da se Zdravko Krivokapić, poput njegovog prethodnika, posvetio jedino ličnim i porodičnim interesima, vlastitom bogaćenju i postao zaštitnik kriminala i korupcije koje je uspostavio bivši režim. Ta kriminalna hobotnica je obgrlila i njegove najbliže saradnike, one samozvane eksperte koji su pristali da na njih dominantan uticaj imaju Đukanovićevi kriminalni ešaloni ili strane službe bezbednosti - naglašava on i dodaje da je Krivokapić povreovao da je iznad svega, naročito njih iz Demokratskog fronta i koalicije "Za budućnost Crne Gore" koji su ga birali za premijera i tako mu dali moć koju on ne koristi za dobro naroda i države već samo protiv njih koji su mu i dali tu moć.

- Skandalozna smena Marine Jočić od strane Zdravka Krivokapića pokazala je, ne samo u kakvom se stanju i dalje nalazi naše društvo, već i kakvim se bizarnim i mizernim, ličnim motivima rukovodi osoba koje već duže vreme uzurpira mesto premijera. Godinu dana posle velike izborne pobede naroda, Marina Jočić, heroina nekadašnje opozicije koja je nebrojeno puta sa narodom bila na ulici, protestima i drugim situacijama, tri puta hapšena i osuđivana zbog otpora diktaturi i bezakonju, brutalno je smenjena bez ikakvog obrazloženja - kaže lider NSD i nastavlja:

- Dok je ona dizala slobodarski glas istine, na isti način kao danas, Zdravko Krivokapić je nosio bukete ruža svojoj šefici Radmili Vojvodić, rektoru UCG, zamerajući demonstrantima što blokiraju bulevare do boljih cvećara. Racionalnog i argumentovanog obrazloženja, naravno, ne može ni biti, jer iza Marine Jočić stoje rezultati o uvođenju reda, rada i ostvarivanja napretka u Nacionalnim parkovima. A to što obrazloženja nema, jasno govori o kakvom se samovoljnom aktu i zloupotrebi funkcije premijera radi - on dodaje da je premijer, kao javna ličnost koja obavlja, ali u njegovom slučaju uzurpira, funkciju, dužan da trpi kritike koje počivaju na istini, a ne da se zbog njih iživljava nad ljudima.

- Da li je Marina Jočić rekla nešto što nije istina? Da li je Zdravko Krivokapić, svega nekoliko dana nakon izborne pobede, pošao sa buketom cveća kod tadašnje predsednice SDP-a, sa namerom da proda veliki izborni trijumf naroda? Da li je išao na stan kod Ivice Stankovića da traži da lideri DF-a budu osuđeni? Da li je svoje najbliže saradnike slao da utiču na Apelacioni sud i tužilaštvo da kolega Milan Knežević i ja budemo osuđeni? Jeste, i neka ga sram bude zbog toga! Vjerujem da će o ovoj nedostojnoj i odvratnoj nameri Zdravka Krivokapića nešto javno reći i nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić i nedavno smenjeni Generalni sekretar Vlade Božo Milonjić.

Kaže i da su sada, godinu dana nakon izbora, neke stvari jasne.

- Sada je potpuno jasno zašto je Krivokapić u izbornoj noći od naroda tražio da ne slavi pobedu i ne skandira protiv bivšeg režima. Danas, godinu dana kasnije, sve je jasno: Draginji Vuksanović i SDP-u cveće, a Marini Jočić otkaz. To je slika i prilika Zdravka Krivokapića i njegove izdaje.

Mandić navodi da svi iz NSD i DF stoje iza reči Marine Jočić i da nema drugih reči za ono što je uradio Zdravko Krivokapić, kao ni opisa za njegovu izdaju.

- Podržavam i pridružujem se apelu Marine Jočić koji je uputila našoj SPC, da se oglasi povodom ovakvih saznanja vezanih za neljudske radnje Zdravka Krivokapića, a koje su prethodile svim našim kasnijim nesporazumima i javnim polemikama. Da li je ovakav njegov verolomni postupak u skladu sa vrednostima i učenjem naše Svete Crkve? Krajnje je vrijeme da se izađe iz agonije u koju je ovaj čovjek zarobio kompletan demokratski proces u Crnoj Gori, a mi, poštovani članovi i simpatizeri NSD i DF, moramo baš sada povesti najsnažniju borbu za odbranu velike pobjede od 30. avgusta prošle godine - zaključio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)