KNEŽEVIĆ TVRDI: Krivokapić pokušao da eliminiše mene i Andriju Mandića iz politike

Tanjug

01. 08. 2021. u 14:49

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević optužio je premijera Zdravka Krivokapića da je paralelno sa "lažnim diplomatom" Stevanom Simijanovićem radio na tome da Andriju Mandića i njega isključi, ne samo iz vlade, nego da ih, kako kaže, eliminiše i iz političkog života.

КНЕЖЕВИЋ ТВРДИ: Кривокапић покушао да елиминише мене и Андрију Мандића из политике

Foto: Fejsbuk printskrin

Knežević je u opširnom intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao da je Krivokapić takođe imao aktivnosti koje su, kako ističe, išle u pravcu da Mandić i on na Apelacionom sudu budu osuđeni na zatvorske kazne kako bi zaustavio njihov ulazak u aktuelnu vladu.

- Prema mojim saznanjima, obavljao je razgovore na nekoliko adresa i zahtevao da se nađe model tzv. nedostojnosti, ne bi li našao sramno opravdanje eliminisanja nas dvojice ne samo iz vlade, nego i iz političkog života - naveo je Knežević, koji je i predsednik Demokratske narodne partije i parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu.

Knežević je to rekao pojašnjavajući svoju raniju izjavu "da je lažni diplomata Simijanović imao cilj da izbaci DF iz vlade, a na pitanje Pobjede da li ima još novih saznanja o Simijanoviću, koji se prema njihovim poslednjim informacijama, sastao i sa v. d. direktorom policije Zoranom Brđaninom, Knežević nije dao konkretan odgovor.

- Želeći da nas na pravdi Boga pošalje u zatvor, Zdravko Krivokapić je stao u red sa Milom Đukanovićem i Zoranom Pažinom, zato sam mu poručio 31. oktobra prošle godine, a to činim i sad, da će svaki pokušaj našeg slanja u zatvor kako bi Krivokapić obezbedio pun mandat, imati nesagledive posledice po njega, a ono što je sasvim sigurno, više ne bi bio premijer ni jednog jedinog dana, makar izljubio u ruke sve ambasadore u Podgorici - rekao je Knežević.

Inače, Stevan Simijanović je privođen u Nikšiću pod sumnjom da je koristio falsifikovani diplomatski pasoš Sjedinjenih Država, pa su ga podgorički mediji prozvali "lažnim diplomatom", koji je navodno državljanin Crne Gore, SAD i Srbije.

Simijanović je negirao da su njegova dokumenta lažna, a u jednoj od izjava za podgoričke medije tvrdio je da je učestvovao u formiranju nove crnogorske vlade, da je bio u kontaktu sa Vašingtonom i da su SAD izvršile pritisak na Mila Đukanovića da prizna rezultat prošlogodišnjih izbora.

Tvrdio je i da je sproveo zahteve svojih nalogodavaca, ne precizirajući ko su oni, da određeni političari poput Mandića i Kneževića ne mogu da budu članovi vlade.

Podgorički mediji su pisali da je u jednom trenutku domaćin Simijanoviću u Crnoj Gori bio predsednik URA Dritan Abazović, kao i da su se više puta sastajali.

Abazović je zbog toga saslušan u Odboru za bezbednost, a nakon saslušanja je rekao da je priča o Simijanoviću i njihovim kontaktima "preuveličana" i da "apsolutno nikakvi nacionalni interesi nisu povređeni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije