KNEŽEVIĆ: Krivokapić "da vrati loptu" ili protesti u septembru!

V. K.

23. 07. 2021. u 14:55

MILAN Knežvić, jedan od lidera Demokratskog fronta, saopštio je na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, da će taj politički savez u septembru da izađe na proteste.

КНЕЖЕВИЋ: Кривокапић да врати лопту или протести у септембру!

Foto DF

Knežević je pitao Zorana Brđanina, direktora Uprave policije, kako će ih policija tretirati.

- Na poslednjoj sednici, dok smo još učestvovali, u ime Demokratskog fronta poručili smo premijeru Zdravku Krivokapiću da ukoliko nastavi sa ovako jednom isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, uporedio to sa fudbalskom utakmicom u kojoj je on odneo loptu kući i popeo je na tavan, to mi u Zeti kažemo na petar. Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktnoo u kuću, ali mislim da, verovatno u septembru organizujemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu realizovano, to jest, bolje reći nije realizovano - rekao je Knežević, koji je pitao Brđanina kako će policija reagovati kad DF sa narodom  krene da vraća loptu sa petra.
- Da li ćete to da radite kao što je to radio kolega Raško Konjević 2015. godine, ili kao što se radilo 2016. i 2017. godine, ili ćete da u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima tretirate i primenjujete zakon na način da nam se dozvoli mirno okupljanje? To je veoma važno za DF i u značajnoj meri određuje naše stavove prema vama u budućem periodu - pitao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!