REVAKCINISAN POGREŠNOM VAKCINOM: Pljevljak nakon fajzera primio sinofarm vakcinu

M. D.

01. 08. 2021. u 12:11

PEDESETPETOGODIŠNjI muškarac umesto Fajzrom, revakcinisan je kineskom vakcinom nakon čega je, tvrdi, morao da zatraži pomoć lekara.

РЕВАКЦИНИСАН ПОГРЕШНОМ ВАКЦИНОМ: Пљевљак након фајзера примио синофарм вакцину

Foto: M. D.

Iz Instituta za javno zdravlje kazali su da su od strane Doma zdravlja Pljevlja informisani da je, tek nakon što je pacijentu odštampana potvrda o vakcinaciji "sinofarm" vakcinom, medicinska sestra uočila da je kao prvu dozu dobio "fajzer" vakcinu.

- Institut za javno zdravlje je obavešten da je građaninu iz Pljevalja umesto Fajzer vakcine, kao druga doza data "sinofarm" vakcina. To pacijenta ne ugrožava životno već zahteva praćenje kao i nakon svake vakcinacije, što je u konkretnom slučaju i preduzeto - kazali su iz Instituta za javno zdravlje dodajući da je u više zemalja sveta nakon dobijene "sinofarm" vakcine, kao treća doza data "fajzer" vakcina onima koji nisu razvili antitela.

- Dakle, u praksi su već praćeni efekti kombinovanja ove dve vakcine - kazali su iz IJZ dodajući da je prethodna potvrda u sistemu poništena, a lekar je napravio izveštaj u kojem je opisano činjenično stanje.

Pedesetpetogodišnjak, koji živi u Podgorici a poreklom je iz Pljevalja najavio da će tužiti Dom zdravlja, jer je revakcinisan "sinofarm", umesto "fajzer" vakcinom.

On je za podgoričke “Vijesti” kazao da ima zdravstvene tegobe.

- Nisam spavao celu noć. Imao sam povišenu telesnu temperaturu. I juče i danas sam tražio pomoć doktora zbog povišenog krvnog pritiska, lupanja srca i gušenja, zbog čega su mi dali injekcije i terapiju za srce - ispričao je on “Vijestima”.

Napomenuo je da živi u Podgorici, gde nije mogao da dobije "fajzer" vakcinu, pa zbog toga došao u Pljevlja po prvu dozu. Revakcinacija mu je bila zakazana za 30. jul, zbog čega je ponovo došao u Pljevlja.

Istakao je da je predao papir o vakcinaciji i dva puta, medicinskoj sestri i doktoru, rekao da je reč o "fajzer" vakcini.

- Izmeren mi je kiseonik u krvi, doktor je našao moje podatke u kartonu i rekao sestri da je u pitanju "fajzer". Sestra je sve vreme pričala na telefonu - kazao je on ističući da mu je, neposredno nakon vakcinacije, medicinska sestra rekla da je dala kinesku vakcinu.

- O tome sam obavestio Institut za javno zdravlje, a ja sam pošao kod direktorice Doma zdravlja. Medicinska sestra je sve vreme plakala i izvinjavala se - ispričao je on tvrdeći da ga niko od nadležnih nije pozvao da pita kako se oseća i ima li problema nakon što je revakcinisan pogrešnom vakcinom, iako je imao zdravstvene tegobe.

On je naglasio da će zatražiti odgovornost zaposlenih u pljevaljskom Domu zdravlja zbog propusta.

Istakao je i da će o navodnim ostalim nepravilnostima obavestiti nadležne institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)