NEĆE SE RASPRAVLJATI O RAZREŠENJU MARKA KOVAČEVIĆA: Predlog skinut sa dnevnog reda lokalnog parlamenta u Nikšiću

V. K.

29. 07. 2021. u 11:25

PREDLOG o razrešenju Marka Kovačević (DF), predsednika Opštine Nikšić skinut je sa dnevnog reda lokalnog parlamenta i o njemu se neće raspravljati.

НЕЋЕ СЕ РАСПРАВЉАТИ О РАЗРЕШЕЊУ МАРКА КОВАЧЕВИЋА: Предлог скинут са дневног реда локалног парламента у Никшићу

Foto: Novosti

Prethodno je Demokratska partija socijalista pokrenula inicijaticu za njegovu smenu zbog stavova o Srebrenici u kojima ratne zločine nije nazvao „genocidom“ i zbog skrnavljenja spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću.

-DPS uvek kad je u problemu poteže pitanja oko Srebrenice, Kosova, Miloševića. Evo sada predsedniku Kovačeviću zamera se nepoštovanje genocida u Srebrenici. U vreme ratnih dešavanja u toj varošici Marko je imao svega četiri godine, i kako danas on može biti kriv za taj događaj. Mi najoštrije osuđujemo skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću, pa mi nije jasno kako je Kovačević mogao kontrolisati postupke nekog sugrađanina koji je bio u pijanom stanju. Tražimo da se sa dnevnog reda povuče predlog DPS-a o njegovom razrešenju, što je potom i učinjeno glasovima vladajuće većine (njih 22) i 16 iz redova opozicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni