RUŠENJE UZ USTAŠKE PESME! Crnogorska Ministarka prosvete Vesna Bratić na udaru ostataka bivšeg režima

V. KADIĆ

26. 07. 2021. u 12:20

MINISTARKA prosvete, sporta, kulture i nauke Vesna Bratić našla se opet na udaru "komitskih grupa" i partije bivšeg režima Mila Đukanović i to posle svih do sada pretrpljenih uvreda, sramnih karikatura i orkestriranih napada pristalica bivšeg režima.

РУШЕЊЕ УЗ УСТАШКЕ ПЕСМЕ! Црногорска Министарка просвете Весна Братић на удару остатака бившег режима

Foto V. K.

Najveći greh je što je Srpkinja i vernik SPC, ali i što pokušava da ovaj značajni resurs oslobodi višedecenijskih dukljanskih i montenegrinskih okova.

Poslanički klub SDP-a već je pokrenuo interpelaciju za njenu smenu, dok će parlamentarni Odbor za prosvetu održati kontrolno saslušanje ministarke 30. jula, zahvaljući podršci URA, koja je deo parlamentarne većine!

Vesna Bratić, Foto Arhiva Novosti

Politički analitičar, prof. dr Srđa Vukadinović smatra da je ministarka do sada napravila dva izvanredna poteza - demontažu ranijeg rukovodstva Univerziteta Crne Gore koje je, kako navodi, ogrezlo bilo u nepotizmu i kriminalu u Upravnom odboru i rektoratu, i na tim mestima postavila ljude koji nemaju "putera po glavi".

- Značajna je i dodela ovogodišnje Trinaestojulske nagrade, koju su dobili ljudi koji se ne vežu ni za kakve nacionalne, religijske i političke krugove ili klanove. Ove dve stvari neutrališu sve njene propuste i daju nadu da ovo ministarstvo može i ubuduće da povlači dobre poteze - kaže za "Novosti" Vukadinović.

Uz atak na Vesnu Bratić, pristalice bivšeg Đukanovićevog režima svoju "patriotsku" borbu krunisali su skandaloznom pesmom - obradom Tompsonove "Bojne Čavoglave" , koja je krcata uvredama upućenim srpskom narodu, predsedniku Srbije i sveštenstvu Srpske pravosavne crkve. Izmenjenu verziju ustaškog hita peva izvesni Jakov Begić, a objavljena je na kanalu "Ljubiški karneval".

GENERAL BEZ VOJSKE

NA pitanje zbog čega ćuti premijer Zdravko Krivokapić, profesor Vukadinović odgovara:

- On je na žeravici jer nema podršku liste "Za budućnost Crne Gore" na čijem je čelu bio.

Ima podršku Crkve i sada pokušava da se primakne Demokratama, a na drugoj strani koketira sa Đukanovićem i DPS ne bi li oni podržali vladu eksperata. Krivokapić je general bez vojske, premijer koji nema partijsku bazu i glasače. On će možda žrtvovati Vesnu Bratić kao što je žrtvovao Leposavića, da bi sačuvao svoju poziciju i nukleus vlade koju je formirao - ocenjuje Vukadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju