KOMITE USTAŠKOM PESMOM PRETE SRBIMA: Morbidna crnogorska verzija "Čavoglava", udarili na SPC i Vučića (VIDEO)

Novosti online

24. 07. 2021. u 08:53

Na JUTJUBU je objavljena ustaška pesma Marka Perkovića Tompsona, ali ovaj put u izvedbi crnogorskih komita, kanalu objavljena je verzija ustaške pesme „Bojne Čavoglave“.

КОМИТЕ УСТАШКОМ ПЕСМОМ ПРЕТЕ СРБИМА: Морбидна црногорска верзија Чавоглава, ударили на СПЦ и Вучића (ВИДЕО)

Foto: V. K.

Naime, tekst pomenute pesme je izmenjen ali suština je ostala ista – morbidna i zastrašujuća poruka upućena srpskom narodu koji je doživeo genocid u Nezavisnoj državi Hrvatskoj od strane ustaša.

Podsetimo, ova pesma koju peva deklarisani ustaša Marko Perković Tompson mnogo se puta čula na "patriotskim" skupovima na kojima se pretilo Srbima.

U opisu snimka piše da su poslednji izbori u Crnoj Gori doveli do velikih nemira na crnogorskim ulicama.

- Nakon što je pobedu na izborima odnela prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, građani su organizovali proteste od kojih je najveći održan u Cetinju, a koji je ostao zapamćen po pevanju hrvatskih nacionalnih pesama s početka 90-ih. Već od ranije ogorčeni Crnogorci zbog činjenice što njihova crkva nema autokefalnost, dodatno su rasplamsali nacionalne strasti nakon rezultata izbora, a cetinjski "Patriotski skup" ostao je zapamćen po pevanju hrvatske domoljubne pesme "Bojna Čavoglave" - piše u opisu ovog videa.

U pesmi se preti i omalovažava srpski narod, Srpska pravoslavna crkva kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)