DEMOKRATSKI FRONT: Bečić napadno pokazuje diktatorski kompleks koji je sve očigledniji

V. K.

20. 07. 2021. u 20:27

DEMOKRATSKI front je optužio predsednika Skupštine Crne Gore i lidera Demokrata Aleksu Bečića da je najveća prepreka u sprovođenju demokratije.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Бечић нападно показује диктаторски комплекс који је све очигледнији

Foto: Fejsbuk

- Drskim odnosom, štiteći fotelje i ne dozvoljavajući poštovanje izborne volje građana, Aleksine Demokrate zaboravljaju ko je nosilac pobede od 30. avgusta. Upravo onaj koji se, navodno, poziva na demokratiju, najveća je prepreka u njenom sprovođenju, a to je Aleksa Bečić.

U saopštenju navode i da Bačiću treba da bude jasno da premijer i predsednik Skupštine ne mogu da da budu iz istog političkog bloka koji ima 14 poslanika, dok većina parlametarne većine, koja se protivi toj prevari izborne volje.

- Zato ga pozivamo da ne sabotira demokratske principe, stane na zemlju i pogleda realnosti u oči jer je očigledno obnevidio od zaljubljenosti u funkciju.

Naglašavaju da Bečić napadno pokazuje diktatorski kompleks koji je sve očigledniji.

- Tako nešto i ne čudi ako znamo da je politički uzor našao u Josipu Brozu Titu, rušitelju Njegoševe kapele na Lovćenu. Obilato je uticao i na političke stavove premijera iz redova Demokrata, Zdravka Krivokapića, kojem je šef upravo Bečić - kažu u Demokratskom frontu.

- Aleksa mora razumeti da Crna Gora nije njegova stranka u kojoj je njegova volja iznad volje druga člana Krivokapića. U državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja se trebaju poštovati. Prema tome, on ne uvažava volju naroda i vodi se privatnim interesima.

Dodaju da Bečić treba da prestane da traži inspiraciju u nastupima Draginje Vuksanović Stanković i napusti model ucene koji je koristio i SDP prema svojim koalicionim partnerima.

- Sindrom brozomore koji drma Bečića i njegove drugove ostavlja teške posledice na zemlju i građane, zato bi Demokrate trebale da se urazume što prije i dozvole da dođemo do dogovora koji iskazuje narodnu volju. U suprotnom, smatraćemo da im izuzetno prijaju salve kritika i narodna pobuna protiv proleterskih ideoloških skretanja i nastavka politike DPS-a - zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ