BEČIĆ SE HVALIO ANTISRPSKIM ZAKONOM: Obraćanje predsednika Skupštine CG u Srebrenici, u publici sede ratni huškači

Novosti online

11. 07. 2021. u 12:40

PREDSEDNIK Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić se obratio putem video linka na današnjoj komemoraciji u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari povodom 26. godišnjice navodnog genocida.

БЕЧИЋ СЕ ХВАЛИО АНТИСРПСКИМ ЗАКОНОМ: Обраћање председника Скупштине ЦГ у Сребреници, у публици седе ратни хушкачи

Foto: Jutjub/BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

- 13. jula ove godine Crna Gora ne obeležava samo Dan državnosti, već i značajan jubilej, osamdeset godina od Trinaestojulskog ustanka, prvog do tada u porobljenoj Evropi. Taj ustanak je u kontinentalnim i globalnim razmerama postao simbol borbe protiv fašizma. Trinaesti jul je naša druga reč za borbu protiv zla u ljudima, i sećanje na sve genocide i zločine počinjene na svim prostorima i u svim vremenima. Stoga nakon 26. godina od ovog za sve mučnog i tragičnog događaja naročito za nas u regionu, ja kao predsednik Skupštine Crne Gore, ali i kao sin, brat, rođak i komšija, i uvek kao čovek, želim da vam uputim izraze dubokog saosećanja u bolu i patnji, koja svima nama na ovim prostorima mora da bude neizreciva opomena da život u miru ima neprocenjivu vrednost - počeo je svoje izlaganje Bečić.

Foto: Jutjub/ BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

- Onima koji danas sahranjuju posmrtne ostatke svojih najmilijih upućujem najiskrenije saučešće. Uspomena na vašu braću, očeve i sinove, obavezuje nas da nikada više ne preispitujemo mir, i dodatno, podseća nas da i u sukobu čovek mora ostati čovek. Kako bi nam budućnost bila izvesna i svetla, sa mračnom prošlošću se moramo suočiti. U okviru tog procesa, Crna Gora kroz rezoluciju o genocidu u Srebrenici, donetu pre par nedelja, u Skupštini čiji sam ja predsednik, najoštrije je osudila genocid u Srebrenici kao i one koji ga negiraju. U istom tekstu pokazali smo odlučnost da osudimo sve zločine koji su počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije, uz duboko saosećanje za sve žrtve i njihove porodice - rekao je Bečić.

Foto: Jutjub/ BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Nakon što govorio o zločincima bez dovoljno hrabrosti da imenuje na koga misli, uz prikladno pominjanje fašizma na početku govora, Bečić je pozivao na mir svih vera i nacija na Balkanu.

Dok je on držao pacifistički govor, iz publike su ga slušali i gledali ratni huškači poput Miraša Dedeića, koji je Srbima pretio Novom Olujom, Bakira Izetbegovića i Mila Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri