DRŽAVNIM VOZILOM IZAZVAO SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Optužni predlog zameniku generalnog sekretara Vlade Crne Gore, pijan prošao kroz crveno

S.Đ.

08. 07. 2021. u 18:12

OSNOVNO državno tužilaštvo Crne Gore podnelo je optužni predlog protiv zamenika generalnog sekretara Vlade Nikole Kandića.

ДРЖАВНИМ ВОЗИЛОМ ИЗАЗВАО САОБРАЋАЈНУ НЕСРЕЋУ: Оптужни предлог заменику генералног секретара Владе Црне Горе, пијан прошао кроз црвено

Foto: M.S.

On se tereti za krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. To piše u zvaničnom saopštenju koje potpisuje portparol ODT Podgorica, tužilac Vukas Radonjić i dodaje da Kandićevog vozača Aleksu Ćirovića terete za navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

- Okrivljenom N.K. se stavlja na teret da je, 2. maja 2021. godine, oko 20,00 časova, na raskrsnici ulica Serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića, u Podgorici, kao vozač "mercedesa", u vlasništvu Vlade Crne Gore, vozeći pod destvom alkohola i ne poštujući zabranu prolaska kroz raskrsnicu na crveno svetlo na semaforu, izazvao saobraćajnu nezgodu, tako što je udario u drugo vozilo, koje se propisno kretalo, usled čega je saputnica u tom vozilu zadobila lake telesne povrede, a koju je potom okrivljeni ostavio bez pomoći, jer je napustio mesto nezgode - piše u saopštenju.

Okrivljenom Ćiroviću, se stavlja na teret da se, nakon što je Kandić napustio mesto nezgode, policijskom službeniku Centra bezbednosti Podgorica, lažno predstavio kao vozač "mercedesa".

- Time je doveo u zabludu, zbog čega je u zapisniku o uviđaju, kao vozač vozila koje je prouzrokovalo nezgodu, naveden okrivljeni A. Ć. a ne okrivljeni N.K. - dodaje se u saopštenju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici