SRBI SU SE IZBORILI SA MNOGO JAČIM NEPRIJATELJIMA: DF pozdravio donošenje Rezolucije o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice

V. K.

03. 07. 2021. u 19:44

DEMOKRATSKI front je saopštenjem pozdravio donošenje Rezolucije o stradanju i zločinima nad srpskim narodom Srebrenice.

СРБИ СУ СЕ ИЗБОРИЛИ СА МНОГО ЈАЧИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА: ДФ поздравио доношење Резолуције о страдању и злочинима над српским народом Сребренице

Foto MVP

- Ocenjujemo da je to pravi put u borbi za istinu o tragičnim događajima na prostoru bivše SFRJ za koje se pokušavaju optužiti Srbija i srpski narod. Važnost ove rezolucije je naročito u tome što su je doneli ljudi koji su iz toga kraja, koji znaju šta se dešavalo na ovom području, koji idu putem istine i želje za pomirenjem - piše u saopštenju.

Iz DF ističu da je sa druge strane u regionu na sceni po ko zna koji put kampanja kojom se satanizuju Srbi i minimiziraju žrtve koje je naš narod podneo u 20 veku.

- Da stvar bude još gora, pod mentorstvom zapadnih centara moći, udružuju se oni koji su ideološki naslednici ideologija koje su odgovorne za genocid nad Srbima u drugom svetskom ratu. Taj odvratni, fašistički projekat, nažalost, našao je svoje izvođače i u Crnoj Gori u kojoj su Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić izglasali rezoluciju kojom se srpski narod proglašava genocidnim. Tim činom Crna Gora je postala glavna platforma za antisrpsku kampanju koja se podgreva i iz proverenih antisrpskih punktova - Zagreba i Sarajeva, uz neizbežno učešće albanskih esktremista iz lažne države Kosovo - navode iz DF, pa dodaju:

- Naravno, srpski narod je veliki narod, uspeo je kroz istoriju da se izbori sa mnogo jačim neprijateljima, pa će kao pobednik izaći i iz ove borbe. U Crnoj Gori smo pobedili 30. avgusta, i ta pobeda će, iako sa zakašnjenjem uskoro dobiti svoj puni smisao. Na kraju će da se stide u Crnoj Gori oni koji su saranizovali naš narod, a njegovim glasovima seli u fotelje koje su im od svega važnije.

- Danas, nažalost, ti pojedinci su zbog tih fotelja i privilegija kojih su se dograbili spremni na svaku vrstu nacionalne izdaje i nema tog poniženja koje neće istrpjeti kako bi oni koji upravljaju njima bili zadovoljni - zaključuje se u saopštenju DF-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024