MERA VLADE NA ŠTETU NARODA: Odbornik SNP upozorio - Sav profit pljevaljskog rudnika ide u državni budžet

M. D.

26. 06. 2021. u 18:33

SAV profit koji je prethodne godine ostvario pljevaljski Rudnik uglja od 13,1 milion evra uzeće vlasnik pljevaljske rudarske kompanije na ime dividende i proslediti u Budžet Crne Gore!

МЕРА ВЛАДЕ НА ШТЕТУ НАРОДА: Одборник СНП упозорио - Сав профит пљеваљског рудника иде у државни буџет

Foto: SNP CG

Ovo je saopštio Rajko Palibrk, odbornik SNP u Skupštini opštine Pljevlja i član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore.

- Jedna od mera Vlade Crne Gore za stabilizaciju državne blagajne, najavljena pre tri meseca, biće realizovana narednih dana, na očiglednu štetu Rudnika uglja Pljevlja, Pljevalja i Pljevljaka. U skladu sa tom merom na Skupštini akcionara koja će biti održana za nekoliko dana, svu prošlogodišnju neto dobit ove kompanije koja je iznosila 13,1 milion evra jedini akcionar Rudnika uglja EPCG prebaciće na račun državnog Budžeta - kazao je Palibrk.

Prema njegovim rečima od Pljevalja kao feniksa očigledno nema ništa, a reči prvih ljudi vladajuće većine razvijane su poput prašine sa neuređenih pljevaljskih deponija i napuštenih kopova.

- Svaki građanin Pljevalja s pravom će da se zapita čemu vodi ovakav postupak Vlade čije finansije, koje li ironije, vodi rođeni Pljevljak, a skupštinsku većinu čine oni koji su se pre prošlogodišnjih parlamentarnih izbora zaklinjali u ovaj grad i dobili ogromnu podršku od Pljevljaka - kaže Palibrk.

On naglašava da je uzalud i to što je došlo do potpune promene u Bordu direktora Rudnika i njegovom menadžmentu, jer je očigledno da se politika Podgorice prema Pljevljima nije promenila ni za jotu, a novo rukovodstvo Rudnika se nalazi u vazalnom odnosu prema Bordu direktora EPCG.

- Da li je to ponovo na sceni priča o višim državnim interesima koje plaćaju Pljevljaci dok njih i Pljevalja nema ni u tragovima? Gde su u celoj priči o plenjenu rudničkog profita Pljevlja i ovo malo Pljevljaka što još tavori u nadi da će na vlast u Crnoj Gori doći neko ko će pokazati bar malo elementarnog poštovanja prema njima? -kaže Palibrk. 

Palibrk naglašava da se ne može se sporiti pravo EPCG kao jedinog vlasnika Rudnika uglja da u potpunosti povuče svoju godišnju dividendu i sa njom raspolaže kako nađe za shodno, ali se može, i to treba činiti iz punog glasa, pozvati i prozvati Vlada Crne Gore i Bord direktora EPCG da odustanu od svoje namere da dovedu u pitanje buduće poslovanje i razvoj Rudnika uglja i onemoguće ovu kompaniju da ponovo postane oslonac Pljevalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024