KRIVOKAPIĆ DEMONSTRIRAO POLITIČKU NEZRELOST: Igor Damjanović za "Novosti" o političkoj krizi u Crnoj Gori

V. K.

19. 06. 2021. u 11:22

POLITIČKI analitičar Igor Damjanović za "Novosti" je izjavio da je Zdravko Krivokapić demonstrirao političku nezrelost.

КРИВОКАПИЋ ДЕМОНСТРИРАО ПОЛИТИЧКУ НЕЗРЕЛОСТ: Игор Дамјановић за Новости о политичкој кризи у Црној Гори

Foto: Privatna arhiva

- Tvrdoglavo insistirajući da ministra pravde Vladimira Leposavića smeni glasovima DPS-a Zdravko Krivokapić demonstrirao je političku nezrelost i napravio presedan, nezabeležen u istoriji parlamentarizma. Vladimir Leposavić nije jedini kadar, koga se Zdravko Krivokapić odrekao za samo pola godine. Istu sudbinu doživeo je generalni sekretar vlade i trojica savetnika u njegovom kabinetu. Ovakvim odnosom prema najbližim saradnicima i potpunim odsustvom dijaloga sa partijama koje konstituišu parlamentarnu većinu Zdravko Krivokapić pokazao je da je totalitarna ličnost, nedorasla funkciji koju obavlja.  Njegova Vlada postala je glavni  generator nestabilnosti u društvu, ne samo zbog kontroverznih odluka, već i zbog toga što za šest meseci nije uradila ništa u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Niko od funkcionera bivšeg režima, čija korupcija i kriminalne aktivnosti su često vidljive golim okom, nije procesuiran. Vlada ne pokazuje ni nameru da predloži obećani Zakon o poreklu imovine, sprovede popis stanovništva neophodan za ažuriranje biračkog spiska i vodi katastrofalnu spoljnu politiku koja je jedan od glavnih razloga izvesne propasti nadolazeće turističke sezone.  Stoga, mišljenja sam da bi rekonstrukcija ovakve vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem bila nedovoljna. Ovaj istorijski trenutak nameće obavezu parlamentarnoj većini da stavi tačku na propali Krivokapićev projekat i dogovori se oko izbora nove vlade, odlučne da poštuju narodnu volju i bori se protiv kriminala i korupcije. Zamena jedne vlade drugom bez izbora nije možda česta, ali nije ni nepoznata u parlamentarnim demokratijama - ocenio je Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„NE ČUJEM TE OD MIG-OVA“: Milan Knežević brutalno odgovorio poslaniku DPS, na njegovo tužakanje Briselu (FOTO)