PODMETNUT POŽAR KOD KOVID BOLNICE? Izgorela dva automobila u Pljevljima, vrši se uviđaj

M. D.

15. 06. 2021. u 12:47

DVA automobila su izgorela, nešto posle tri sata, tokom prethodne noći u krugu Opšte bolnice Pljevlja a policija sumnja da je požar podmetnut.

ПОДМЕТНУТ ПОЖАР КОД КОВИД БОЛНИЦЕ? Изгорела два аутомобила у Пљевљима, врши се увиђај

Foto: Pljevaljski portal

Požar se desio u bolničkom krugu u blizini Internog odelenja gde su smešteni kovid pacijenti.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja izvršiće se uviđaj od strane veštaka za požare. Do njegovog dolaska iz Podgorice automobile obezbeđuje policija.

Radi se o putničkim vozilima marke citroen, vlasništvo E.P. i fiat, vlasništvo R. L, koji je inače pacijent Opšte bolnice Pljevlja.

Po izjavama očevidaca prvo je počelo goreti vozilo medicinske sestre sa Kovid odelenja, koje je u potpunosti izgorelo, a požar se zatim prenio na drugo vozilo koje je bilo parkirano neposredno pored.

Potpuna materijalna šteta napravljena je na oba automobila. Prema operativnim saznanjima CB Pljevlja medicinska sestra, sa Kovid odelenja, svoj automobil parkirala je posle 19 sati, a automobil pacijenta bio je parkiran ranije.

Policija je sa lica mesta izuzela snimke sa nadzornih kamera. U toku je pregledanje nadzornih kamera i operativne policijske radnje u cilju pronalaženja počinioca ovog krivičnog dela.

Direktor Opšte bolnice dr Saša Grbović kazao je, za lokalne pljevaljske medije, da je nakon požara dežurna služba odmah pozvala vatrogasce.

– Srećom vatra je brzo ugašena, a da li je ili ne bilo eksplozije ne mogu da potvrdim. Ono što sigirno mogu da potvrdim je da su pacijenti sa Hiruškog odelenja, kao i dežurno osoblje, za požar saznali jutros. Oni su radili svoj posao, a i dio pacijenata sa Kovid odelenja još ne zna za požar. Žao mi je što se ovo desilo, što se radi o imovini zapsolene kod nas i imovini pacijenta, a ostalo prepuštamo policiji - kazao je dr Grbović i istakao da na je Kovid odelenju trenutno hospitalizovano devet pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)