IMAO DOJAVU O HAPŠENJU? Već nedelju dana ni traga od bivšeg šefa ulcinjske policije Rudolfa Elezovića

S. ĐOKIĆ

03. 06. 2021. u 06:34

BIVŠI šef ulcinjskog Odeljenja bezednosti Rudolf Elezović 27.maja napustio je Crnu Goru i ušao u Albaniju.

ИМАО ДОЈАВУ  О ХАПШЕЊУ? Већ недељу дана ни трага од бившег шефа улцињске полиције Рудолфа Елезовића

Foto UL Info / Privatna arhiva

To tvrdi izvor "Novosti" koji je uključen u ovaj slučaj, objašnjavajući da sve ukazuje na to da je Elezović ilegalno napustio zemlju kako bi izbegao saslušanje pred specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić koja rukovodi istragom protiv kriminalne grupe osumnjičene za šverc marihuane preko Bara i Ulcinja.

- Ne isključujemo mogućnost i da se Elezoviću nešto dogodilo, tako da istraga u njegovom slučaju ide u dva pravca. Zanimljiv je podatak da je njegov bliski srodnik zaposlen pri Sektoru policije koji je učestvovao u razokrivanju kriminalne grupe koja je švercovala marihuanu i koja je pohapšena u akciji kodnog imena "Zamka". To kod nas budi sumnju da je nestali Elezović iz "prve ruke" imao sve podatke o tome šta je ko od osumnjičenih ispričao tokom hapšenja, te da je tako došao do podatka da je nekoliko osumnjičenih njega i još neke pripadnike policije iz Bara i Ulcinja označilo kao osobe koje su im pomagale u poslu sa drogom - objašnjava sagovornik "Novosti".

U policijskoj akciji "Zamka" do sada su uhapšene 24 osobe koje se sumnjiče za šverc više od 2,5 tona marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije. Prema tvrdnjama nekih od uhapšenih, Elezović i njegove kolege za novac su propuštale veće količine droge, dok su zaplene obavljali u "sitnim" slučajevima kako bi prikazali navodno uspešno sprovođenje policijskih akcija u borbi protiv krijumčarenja narkotika.

Isti osumnjičeni, koji je u međuvremenu dobio status svedoka saradnika, tužilaštvu je objasnio detaljno način na koji je funkcionisala kriminalna grupa u koju su bili uključeni i pripadnici policije. Tako je, prema njegovim rečima, Elezović od svakog kilograma koji je "prošao" imao procenat koji je kasnije delio sa svojim kolegama.

Svedok tužilaštva nije jedini koji je istražiteljima tvrdio da su u posao sa drogom direktno umešani pripadnici policije. Sagovornik "Novosti" dodaje da su još najmanje dvojica osumnjičenih potvrdila njegovu priču.

Da li svedok saradnik govori istinu i koliko čvrste dokaze imaju istražitelji protiv pripadnika policije biće poznato u narednom periodu. Međutim, ako je suditi po izreci "gde ima dima tu ima i vatre", onda javnost ne može a da se ne zapita ako je svedok saradnik ovu priču ispričao kako bi olakšao svoj status u postupku, zbog čega su mu nedavno u Ulcinju uništeni hangari.

Bivši načelnik ulcinjske policije Rudolf Elezović sada radi u Sektoru crnogorske granične policije. Nestanak je policiji prijavila njegova supruga.

NADAMO SE DA JE ŽIV

MINISTAR unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da policija ima određena operativna saznanja o nestanku Elezovića, ali da ta saznanja u ovom momentu ne može da saopšti.

- Cenim da je u ovom momentu glavno da se nadamo da je taj čovek živ, a sve ostalo ćemo videti. Određena saznanja i tragovi postoje, ali ih ne mogu podeliti sa javnošću - kazao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!