PLJAČKAŠI HRAMA IPAK U ZATVORU: Makedonci osumnjičeni za krađu u crkvi u Baru umalo da izbegnu kaznu

B. Dabić

01. 06. 2021. u 06:34

TONI Petkovski (40) I Viktorija Grčeski (38), koji su osumnjičeni da su opljačkali Saborni hram Svetog Jovana Vladimira u Baru nakon što su zbog obustave rada advokata u Crnoj Gori, pušteni da se brane sa slobode, ipak, su završili - iza rešetaka.

ПЉАЧКАШИ ХРАМА ИПАК У ЗАТВОРУ: Македонци осумњичени за крађу у цркви у Бару умало да избегну казну

Ukradeni predmeti

U zatvoru nisu zbog sumnji za krivična dela teška krađa, već zato što nisu imali prijavljen boravak. Sud za prekršaje odredio im je novčane kazne, koje nisu mogli da plate, pa su im zamenjene - zatvorom.

- Državljanima Severe Makedonije P. T. i G. V. iz Bitolja, dežurna sudija Suda za prekršaje u Budvi - odeljenja u Baru, Sonja Ivović je 30. maja u hitnom postupku izrekla novčane kazne od po 600 evra zbog prekršaja Zakona o strancima, jer su isti na teritoriji Crne Gore boravili duže od 90 dana bez prijavljenog boravka nadležnom organu. Okrivljene su u prekršaju zatekli pripadnici Uprave policije CB Bar dana 29. maja u ulici Maršala Tita u Baru. Kako okrivljeni nisu imali novac da plate izrečene novčane kazne, zamenjene su u zatvorske kazne u trajanju od po 23 dana - kazao je za "Novosti" zamenik predsednika suda za prekršaje u Budvi i sudija portparol Marko Đukanović.

Odmah zatim okrivljeni su bez odlaganja upućeni na izdržavanje kazne zatvora u UIKS Podgorica. Ovaj par policija je uhapsila u subotu ujutro, međutim, zbog obustave rada advokata tužilaštvo im nije moglo odrediti zadržavanje. Zakonom je propisano čim se donese rešenje o zadržavanju osumnjičeni mora imati branioca.

- Svako lice čim se liši slobode od strane tužioca mora imati tužioca i to je jasna odredba ZKP-a. Nijedan advokat se nije odazvao na poziv tužioca - kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru tužilac Radovan Đurišić. Što se tiče tužilaštva urađeno je ono što se moglo - oduzimanje putnih isprava i izrečena mera obaveznog javljanja policiji. Tužilaštvo ima dovoljno dokaza za optužnicu koja će biti predata nadležnom sudu.

BIĆE VRAĆENO CRKVAMA

DVOJE državljana Severne Makedonije su priznali da su obili i opljačkali Saborni hram Svetog Jovana Vladimira u Baru. Tada su ukrali oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno-srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet. Nekoliko dana kasnije opljačkali su crkvu u Crmnici. Policija je pretresom apartmana u kojem su bili smešteni pronašli ukradene stvari i i one će biti vraćene oštećenima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!