"NOVOSTI" SAZNAJU: Poznat identitet para koji se sumnjiči da je opljačkao hram Svetog Jovana Vladimira u Baru

B.D.

31. 05. 2021. u 12:56

TONI P. (40) I Viktorija G. (38) koji su osumnjičeni da su opljačkali Saborni hram Svetog Jovana Vladimira u Baru nakon što su zbog obustave rada advokata u Crnoj Gori, pušteni da se brane sa slobode ipak su završili iza rešetaka. Ovaj par stranaca koji su osumnjičeni za krivična dela teška krađa, nije imao prijavljen boravak pa im je Sud za prekršaje odredio novčane kazne.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Познат идентитет пара који се сумњичи да је опљачкао храм Светог Јована Владимира у Бару

Foto: B.D.

- Državljanima Severe Makedonije P.T. (1981) i G.V.(1983), oboje iz Bitolja, dežurna sudija Suda za prekršaje u Budvi - odeljenja u Baru, Sonja Ivović je 30.maja u hitnom postupku izrekla novčane kazne u iznosima od po 600,00 evra zbog prekršaja iz Zakona o strancima, jer su isti na teritoriji Crne Gore boravili duže od 90 dana bez prijavljenog boravka nadležnom organu. Okrivljene su u prekršaju zatečekli pripadnici Uprave policije CB Bar dana 29.maja u 23,25 časova u ulici Maršala Tita u Baru. Kako okrivljeni nesu imali novac da plate izrečene novčane kazne, iste su zamenjene u efektivne kazne zatvora u trajanju od po 23 dana, kazao je za Novosti zamenik predsednika suda za prekršaje u Budvi i sudija portparol Marko Đukanović.

Odmah po donošenju posebnih rešenja o zameni novčanih kazni u kazne zatvora, okrivljeni su bez odlaganja upućeni na izdržavanje kazne zatvora u UIKS Podgorica.

Ovaj par policija je uhapsila u subotu ujutro, međutim, zbog obustave rada advokata tužilaštvo im nije moglo odrediti zadržavanje.

Zakonom je propisano čim se donese rešenje o zadržavanju osumnjičeni mora imati branioca.

Foto: B.D.

- Svako lice čim se liši slobode od strane tužioca mora imati tužioca i to je jasna odredba ZKP-a. Ni jedan advokat se nije odazvao na poziv tužioca, kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru tužilac Radovan Đurišić. Prema njegvim rečima: “ Što se tiče tužilaštva urađeno je ono što se moglo- oduzimanje putnih isprava i izrečena mera obaveznog javljanja policiji“.

- Tužilaštvo ima dovoljno dokaza za optužnicu koja će biti predata nadležnom sudu, kazao je Đurišić.

Inače, dvoje državljana Severne Makedonije su priznali da su obili i opljačkali Hram u Baru, kao još nekoliko crkvi u okolini Bara. Za nekoliko dana barska policija je rasvetlila tešku krađu u Sabornom hramu svetog Jovana Vladimira u Baru. Policija je subotu uhapsila T.P. (40) i V.G. (38) držvljane Republike Severne Makedonije zbog sumnje da su izvršili dva krivična dela teška krađa. Oni su, kako se sumnja, krivično delo na štetu Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira izvršili u noći između 22. i 23. maja, tako što je T.P.  provalio vrata Hrama odakle su on i V.G. ukrali oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet. Nekoliko dana kasnije opljačkali su  crkvu u Crmnici, a osumnjičeni su i za pljačke u drugim verskim objektima, ne samo u Crnoj Gori već i susednim državama.

Pripadnici Centra bezbednosti Bar su, kako se navodi u saopštenju, pretresom apartmana u kojem su bili smešteni pronašli ukradene stvari i i one će biti vraćeni oštećenima.

- Policija je pretresom pronašla novac u iznosu od 15.000 evra, deo predmeta otuđenih iz Hrama i crkve veću količina cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih dela izvršenih kako se sumnje počinjenih na teritoriji Bara, Herceg Novog i Republike Hrvatske - saopšteno je uprave policije.

PARU IZ MAKEDONIJE ODUZETE PUTNE ISPRAVE

- Na predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, sudija Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović je doneo rešenje da se privremeno oduzmu putne isprave i da se uvede obaveza javljanja nadležnom organu, kazala je PR Osnovnog suda Bar sudija Tamara Spasojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024