MIGRANTI LUTALI SA DECOM BEZ HRANE I VODE: Pronađena grupa u pokušaju ilegalnog prelaska granice

M. D.

25. 05. 2021. u 16:53

GRANIČNA policija Crne Gore pronašla je grupu migranata u pokušaju ilegalnog prelaska granice Crne Gore i Bosne i Hercegovine u reonu sela Poblaće, koje pripada opštini Pljevlja.

МИГРАНТИ ЛУТАЛИ СА ДЕЦОМ БЕЗ ХРАНЕ И ВОДЕ: Пронађена група у покушају илегалног преласка границе

Foto: M. Drobnjak

Policija je pronašla 10 migranata od kojih su četri odrasle osobe i šestoro dece. Ova grupa migranata je na nepoznatom terenu zalutala i tri dana boravila u ovom području bez hrane i vode.

Foto: M. Drobnjak

Službu zaštite i spašavanja opštine Pljevlja, preuzeli je ovu grupu migranata a od svojih sredstava su obezbedili i hranu i vodu za ovu grupu migranata.

Migranti su vraćeni u Pljevlja, a prema nezvaničnim izjavama oni imaju dozvolu da se u roku od mesec dana mogu kretati na teritoriji Crne Gore. Migranti ne žele da budu smešteni u prihvatne centre u Crnoj Gori, već uporno pokušavaju da se ilegalnim putevima domognu Zapadne Evrope.

Rutom od Božaja zatim Podgorice do Pljevalja,svakim danom, autobuskim prevozom, pristiže sve više migranata. Oni nakon odmora, na razne načine dolaze do reona Graničnog prelaza Metaljka a zatim šumom, ven grničnih prelaze ulaze u Republku Srpsku odnosno teritoriju opštine Čajniče i dalje prema unutrašnjosti B i H na putu ka zemljama Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!