КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

КАКО СЕ ИСПРАВНО ПРАВИ ПОСНИ ПАСУЉ: По рецепту наших бака - јефтино и лако

Изрека "прост као пасуљ" је настала због тога што се ово јело спрема најједноставније. Срби би рекли да је пасуљ мајка свих јела, али посан пасуљ је чиста основа свега. Због влакана и свих нутријената сматра се најздравијим јелом. У данима поста ово је јело које ће вас заситити и нахранити баш како треба.

22. 08. 2023. у 17:00

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пилетина у сочном белом сосу и пире кромпир - јело којем деца не могу да одоле

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пилетина у сочном белом сосу и пире кромпир - јело којем деца не могу да одоле

Пилећи филе никад укуснији није био него спремљен на овај начин и послужен уз пире кромпир. Деца обожавају пилеће бело месо, а оно је опет толико једноставно за припрему да је увек наш први избор када спремамо ново јело. Испробајте овај начин припреме пилећег филеа и уживајте у комплетном оброку:

20. 08. 2023. у 12:00

ОВАКО СЕ ПРАВЕ КЛАСИЧНЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ЛАЗАЊЕ: Укус је сасвим различит и так сада схватамо колико су добре

ОВАКО СЕ ПРАВЕ КЛАСИЧНЕ ИТАЛИЈАНСКЕ ЛАЗАЊЕ: Укус је сасвим различит и так сада схватамо колико су добре

Класичне италијанске лазање подразумевају прављење домаћих кора и фил који је укусан као сан. Да ли сте икада спремали лазање по старом италијанском рецепту? Ето прилике и за то:

16. 08. 2023. у 20:00

СТАРА ХЕРЦЕГОВАЧКА ЦИЦВАРА: Кажу да је мелем за црева, људи су је вековима јели и пуцали од здравља

СТАРА ХЕРЦЕГОВАЧКА ЦИЦВАРА: Кажу да је мелем за црева, људи су је вековима јели и пуцали од здравља

Доносимо вам рецепт за стару херцеговачку цицвару, којој нико не може да одоли. Цицвара је старо, традиционално јело које се некада свако јутро спремало. Била је незаобилазни дио српске, црногорске, крајишке и источнохерцеговачке кухиње. Спрема се од жутог или белог кукурузног брашна са додатком кајмака или сира, у зависности од тога у ком се крају спрема специјалитет.

16. 08. 2023. у 17:00

ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО РЕЦЕПТ ЗА ПРАВИ ГУЛАШ: Због једног састојка месо буде мекано као душа, а сафт преукусан

ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО РЕЦЕПТ ЗА ПРАВИ ГУЛАШ: Због једног састојка месо буде мекано као душа, а сафт преукусан

Научите како се прави најукуснији гулаш и који састојак га чини тако савршеним. Постоје разни рецепти за гулаш, који важи за једно од компликованијих јела. Међутим, уз одређене кулинарске трикове, овај посао ће захтевати минимум труда, а осим тога, укус ће бити невероватан. Тајну најукуснијег гулаша отктива кувар Ивица Штрумл. Одабир меса је најбитнији део посла. "Узмите јунећи врат. Плећка је добра алтернатива. Месо од бута биће влакнасто и неће бити тако мекано. Код динстања лука битно је осетити тренутак када додајемо месо. Луку је потребна густина, слаткоћа и укус који нема ноту "куваног лука". Тако да не сме бити ни превише смеђе боје јер се неће разградити ни пресветле јер неће бити укусан. Нађите средину, нешто као за рижото. Месо сецкајте на веће коцке, може и 5 цм. То није јело за изложбу, а тако ће бити сочније“, открива кувар Ивица Штрумл и додаје: "Не одстрањујте лој с меса већ само опне и тетиве. Лој ће се истопити и дати додатни ‘шмек’ јелу. Не штедите вино, нити на квалитету одабраног вина. Најбоље вино је црвено и то оно које волите да пијете уз гулаш.

15. 08. 2023. у 10:00